Reclamă

De mulți ani, românii preferă să mănânce la restaurant decât să petreacă ore în șir, în bucătărie. Nici nu-i de mirare, căci timpul este din ce în ce mai prețios. Dacă pentru clienți este o adevărată plăcere să se delecteze cu cele mai bune preparate, pentru ospătari este o muncă pe care o fac zilnic, unde trebuie să țină cont de câteva reguli de bază. 

Trei lucruri de care țin cont ospătarii

Atunci când mergi la restaurant, probabil ai observat că ești servit prin dreapta ta, lucru de la care ospătarii nu se pot abate vreodată. Dacă te întrebi de unde provine, de fapt, acest obicei, trebuie să știi că este o veche tradiție încă din perioada Romei Antice. Politicienii erau întotdeauna serviți doar prin dreapta lor.

La fel de important este ca ospătarii să nu atingă paharul cu sticla. Motivul este de la sine înțeles. Servirea trebuie să fie făcută ca la carte, iar greșelile nu își loc, norma de etichetă avându-și originile încă din cele mai vechi timpuri.

Un aspect esențial este ca ospătarii să debaraseze prin stânga clienților. Regula este la fel de veche ca prima și nu au voie sub nicio formă să o facă acest lucru prin partea dreaptă. 
@hotelunireaiasi Urmărește-ne pentru mai multe! ? #invatapetiktok #unirea #hotel #bunelemaniere ♬ original sound – Unirea Hotel & SPA Iași

Câteva reguli de care să ții cont atunci când iei masa într-un restaurant

Tocmai ai văzut o persoană pe care o cunoști în același restaurant? Deși mulți oameni sunt tentați să gesticuleze destul de mult și să salute cu mâinile pe sus, codul bunelor maniere spune altceva. Atunci când întâlnim o persoană cunoscută, este bine să îi dai de înțeles că l-ai văzut prin privire. Indicat este să zâmbești și să dai din cap.

Atunci când oamenii poartă o conversație la masă, sunt tentați să gesticuleze cu tacâmurile în mână. Acest lucru este total greșit. Indicat este să lași jos tacâmurile și să le sprijini pe farfurie. Atunci când te ștergi, nu mototolești și arunci șervețelul. Indicat este să folosești marginile șervețelului pe care trebuie să îl lași lângă farfurie.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro