Reclamă

Creșterea unui copil înseamnă că te întrebi mereu dacă ai făcut lucrurile corect sau dacă ar fi trebuit să acționezi altfel.

Și, deși nu există un răspuns corect pentru fiecare problemă, există cu siguranță câteva greșeli pe care le puteți evita. Întoarcerea la școală poate fi foarte stresantă pentru copii și părinți. Iar un început fără probleme este important. Reacțiile supraemoționale și nepregătirea sunt cu siguranță 2 mari refuzuri.

Un abandon prea emoțional la școală

Pixabay

Mulți copii, când merg la școală pentru prima dată sau se întorc după o vară minunată, încep să plângă, manifestând multă emoție. Ei nu vor să fie separați de părinții lor, care le servesc drept spațiu sigur. Cu toate acestea, nu numai copiii pot deveni emoționați. Ci și părinții care trebuie să-și dea drumul micuților. Acestea fiind spuse, este obișnuit ca amândoi să înceapă să plângă lângă intrarea în curtea școlii.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă controlați propriul stres și anxietate. Deoarece copiii înțeleg aceste sentimente și reacționează într-un mod similar. De asemenea, rămânerea până când copilul nu încetează să plângă nu va funcționa, deoarece anxietatea lui va continua să crească. Spune doar „La revedere”, urcă-te înapoi în mașină și ascunde-ți lacrimile la volan. O strategie bună ar fi să vizitați școala înainte de a ajunge timpul să frecventați. Astfel încât copilul să se poată familiariza cu mediul.

Nu ajuta copiii cu temele sau gestionarea timpului

Să-i înveți pe copiii tăi independența este foarte important, dar va dura ceva timp și efort din partea ta până se va întâmpla asta. La început, copiii au nevoie de îndrumare pentru a învăța cum să-și gestioneze timpul și să-și facă temele. Dacă au un proiect școlar săptămâna viitoare, s-ar putea să nu știe că trebuie să înceapă pregătirea acum. În calitate de părinți, ar trebui să-i învățați că nu pot lăsa lucrurile în ultimul moment.

Chiar și liceenii pot avea nevoie de ceva monitorizare și ajutor la începutul anului școlar. Ei, mai mult decât oricine altcineva, poartă o sarcină atât de mare încât se pot simți copleșiți uneori. S-ar putea să nu fii un profesor expert. Dar poți oferi cantitatea de ajutor de care ești capabil. Chiar și sugestiile dvs. despre gestionarea timpului și stabilirea priorităților pot fi vitale.

Proiectează-ți propriile temeri asupra copiilor

Părinții au aceeași anxietate, dacă nu chiar mai mult, ca și copiii lor atunci când este timpul să meargă la școală. Asta pentru că știu cât de important este să faci o impresie bună și să performați bine în clasă. O greșeală pe care o fac este să-și transfere grijile copiilor fără să-și dea seama de pagubele pe care le poate provoca. Desigur, este important ca copilul să știe despre anumite lucruri. Dar să-ți faci griji pentru ele nu va ajuta la nimic.

Dacă simți că stresul tău este prea mare în preajma întoarcerii la școală, poți contacta un terapeut. Vă vor ajuta să vă îmblânziți anxietatea și să nu o transferați copilului dumneavoastră. Este important să știi de ce nivelul tău de anxietate este atât de ridicat și să găsești o modalitate de a procesa totul. Astfel încât să nu devină o problemă pentru copilul tău.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro