Astăzi, germanii apreciază mâncăruri bine pregătite și bine servite.

Aceasta este o țară cu piețe alimentare, grădin, festivaluri de vin, muzee alimentare și restaurante de înaltă calitate.

Bucătăria Germaniei a fost modelată nu numai de tradițiile agricole ale țării, ci de numeroșii imigranți care au făcut din această țară o nouă casă de-a lungul secolelor.

Mai jos aveți prezentate câteva dintre felurile de mâncare speciale pe care le puteți servi de îndată ce ajungeți în Germania:

1. Königsberger klopse

Denumită după fosta capitală a Prusiei estice Königsberg, acest fel de mâncare gustos conține chifte într-un sos alb cremos, cu capere și este iubit de bunici și de bucătari.Chiftelutele sunt făcute în mod tradițional cu vițel tocat, ceapă, ouă, hamsii, ardei și alte mirodenii.

2. Currywurst

Practic sinonim cu bucătăria germană din 1945, currywurst este atribuit în mod obișnuit lui Herta Heuwer, o femeie din Berlin care în 1949 a reușit să obțină ketchup și pudră de curry de la soldații britanici, le-a amestecat și a servit rezultatul peste cârnați la grătar, creând instantaneu o mâncare de stradă germană.
Astăzi se folosesc cârnați fierti și prăjiți, iar currywurst rămâne unul dintre cele mai populare alimente pe bază de mezeluri din Germania, în special la Berlin, Köln și Rin-Ruhr, unde se servește de obicei cu chipsuri și ketchup sau maioneză sau un rulou de pâine.

3.Käsekuchen

Foarte rar există căpșuni în cheesecake-ul german (sau orice alte fructe), iar baza cu siguranță nu este făcută din biscuiți, ci din aluat proaspăt făcut (sau chiar fără bază, ca în versiunea est-prusiană).
Umplutura se face cu quark, cu conținut scăzut de grăsimi, în loc de cremă de brânză și se adaugă spumă de ou pentru a-l face mai pufos, plus lămâie și vanilie pentru un plus de prospețime.