Bebelușii nu devin oameni plini doar după ce se nasc, ci sunt deja formați în timp ce sunt în pântecele mamei lor.
De exemplu, într-un studiu recent, fetușii au fost monitorizați în timp ce erau în burtica mamei lor. Răspunsurile lor la anumite alimente au fost fotografiate și chiar au zâmbit când le-au plăcut anumite alimente și s-au încruntat când nu le-a plăcut ceva. Aceasta înseamnă că au capacitatea de a simți, de a gusta și chiar de a asculta și de a răspunde la anumite lucruri.
Ei răspund la diferite alimente
La un studiu, au participat mame cuprinse între a treizeci și a doua și a treizeci și a șasea săptămână de gestație, iar unul dintre alimentele pe care le-au primit să mănânce a fost varza kale. Bebelușii lor nu păreau să se bucure de această alegere. Deoarece ridicau buza superioară, apăsau ambele buze și făceau fețe plângătoare. Oamenii de știință au folosit scanări cu ultrasunete 4D pentru a surprinde reacțiile fetușilor. Și nu au putut fi mai clari cu privire la sentimentele lor despre kale.
Când mamelor li s-au dat morcovi și suc de morcovi, bebelușii au prezentat o reacție complet diferită. Își smulgeau colțurile buzelor și făceau o față de râs. Lucru care arăta că se bucură de gust. Această distincție între arome a fost toată dovada de care au avut nevoie oamenii de știință pentru a demonstra că fetușii înțeleg diferite arome din burtă.
Motivul pentru care cred că morcovii sunt mai favorabili este din cauza gustului lor mai dulce. Are un conținut mai mare de zahăr și uneori se poate simți ca și cum ar avea un gust „fructat”. Pe de altă parte, varza kale este mai amară. Și tocmai acesta este motivul pentru care a fost aleasă pentru acest experiment.
Când fetușii încep să aibă papilele gustative
Capacitatea unui făt de a înțelege aromele începe să se formeze la 8 săptămâni de gestație și atunci încep să se formeze papilele gustative. Ei înghit zilnic între 3/4 și 4 căni de lichid amniotic. Și de aici provin toate aromele din dieta mamei. Lucruri precum zahărul, aminoacizii, proteinele, sarea. Dar și acizii grași sunt toate incluse în lichidul pe care un bebeluș îl consumă. Acesta este motivul pentru care un bebeluș și-a format deja preferințe cu mult înainte să se nască și să înceapă să mănânce solide.
Sunt părosi în timp ce sunt în uter
Se numește lanugo și este un strat foarte subțire de păr care acoperă întregul corp al unui făt și chiar fața acestuia. Creând ceva care arată ca o mustață. Acest păr nu va rămâne pe corpul lor prea mult timp, deoarece majoritatea va dispărea chiar înainte de naștere. Același păr apare și la alte specii, cum ar fi elefanții, balenele și focile. Singura diferență este că aceste specii își păstrează blana chiar și după ce s-au născut.