Reclamă

O pară este un fruct blând, dulce, cu un centru fibros.

Sunt bogate în antioxidanți esențiali, compuși vegetali și fibre alimentare. Perele împachetează toți acești nutrienți într-un fruct fără grăsimi, fără colesterol, care are aproximativ 100 de calorii. Ca parte a unei diete echilibrate și nutritive, consumul de pere ar putea sprijini pierderea în greutate și poate reduce riscul unei persoane de cancer, diabet și boli de inimă.

Nutriție

Top 3 beneficii surprinzătoare ale perelor. Ce se întâmplă cu corpul nostru atunci când le mâncăm
Pixabay

O pară medie care cântărește aproximativ 178 de grame (g) conține:

101 calorii

0,285 g de grăsime

26,9 g de carbohidrați, inclusiv 17,2 g de zahăr și 5,52 g de fibre.

0,676 g de proteine

Perele oferă, de asemenea, vitamine și minerale esențiale, inclusiv:

vitamina C

vitamina K

potasiu.

De asemenea, oferă cantități mai mici de:

calciu.

fier.

magneziu.

riboflavina.

vitamina B6.

acid folic.

Perele, în special cele cu piele roșie, conțin și carotenoide, flavonoide și antocianine. Aceștia sunt compuși vegetali care oferă mai multe beneficii pentru sănătate și acționează ca antioxidanți.

Beneficii

Consumul de toate tipurile de fructe și legume poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni de sănătate. Iar perele nu fac excepție.

Ele furnizează o cantitate semnificativă de fibre și alți nutrienți esențiali. Și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, diabet și anumite afecțiuni intestinale.

Furnizarea de fibre

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane și Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA) au elaborat ghiduri alimentare. Acestea includ recomandări pentru obiectivele nutriționale zilnice.

Ei recomandă ca bărbații cu vârsta cuprinsă între 14 și 50 de ani să consume 30,8 până la 33,6 g de fibre alimentare pe zi. În funcție de vârstă. Pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 14 și 50 de ani, aportul recomandat este de 25,2 până la 28 g pe zi. În funcție de vârstă.

Pentru adulții cu vârsta peste 50 de ani, recomandarea este de 28 g pe zi pentru bărbați și 22,4 g pe zi pentru femei.

Creșterea aportului de fructe și legume este o modalitate destul de ușoară de a crește aportul de fibre. De exemplu, o singură pară de mărime medie oferă 5,5 g de fibre. Ceea ce reprezintă aproximativ 22% din doza zilnică recomandată pentru femeile cu vârsta sub 50 de ani.

Perele conțin și o fibră solubilă numită pectină. Care hrănește bacteriile intestinale și îmbunătățește sănătatea intestinală.

De fapt, USDA sugerează că un aport suficient de fibre promovează funcția intestinală sănătoasă. Și poate crește senzația de sațietate după masă. De asemenea, poate reduce riscul unei persoane de boli de inimă și poate reduce nivelul de colesterol total al acesteia.

O sațietate îmbunătățită după mese poate susține pierderea în greutate. Deoarece o persoană va simți mai puțin nevoia de a gusta gustare între mese. Un studiu din 2015 a găsit o legătură între aportul crescut de fibre și pierderea în greutate îmbunătățită pentru persoanele cu obezitate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro