De ceva timp, uleiul de cocos este extrem de folosit în industria farmaceutică și cosmetică. Chiar dacă este destul de popular, nu multe doamne știu la ce ajută uleiul de cocos, de fapt. În Asia de Sud, uleiul de cocos se regăsește în produsele de îngrijire ale tenului ale oricărei femei. Uleiul de cocos conține fier, vitamina K și vitamina E, dar și o substanță care ajută la regenerarea pielii și împiedică apariția ridurilor. Acesta mai conține și acizi grași saturați care au o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui matern. Pe lângă faptul că ajută la regenerarea pielii, uleiul de cocos are și proprietăți antioxidante și antibacteriene.
Proprietățile uleiului de cocos
Uleiul de cocos ajută ca piele să își păstreze elasticitatea și fermitatea. Femeile din Asia îl folosesc și atunci când vor să aibă un ten strălucitor ori oboseala își spune cuvântul. Ceea ce puține femei știu este faptul că uleiul de cocos are capacitatea de a oferi protecție solară.
Acizii grași din uleiul de cocos ajută la fixarea fibrelor de colagen și împiedică apariția ridurilor sau a liniilor fine. Fie poți alege să aplici uleiul de cocos pe față, fie poți face o mască de față din ulei de cocos și spirulină.
Uleiul de cocos este cunoscut și faptul că ajută părul să strălucească. Nu numai că vei avea o podoabă capilară de invidiat, dar uleiul de cocos întărește firul de păr. Nu te vei mai plânge nici de mătreață și nu veți mai avea probleme legate de posibile afecțiuni ale scalpului.
Uleiul de cocos este indicat și în cazul vârfurilor despicate și redă strălucirea părului care este mereu coafat, iar urmele de degradare sunt vizibile. Uleiul de cocos poate fi aplicat pe vârfuri sau poate fi transformat în mască de păr.
Doamnele mai pot folosi uleiul de cocos și ca demachiant. Pentru acest lucru, trebuie amestecate două linguri de ulei de cocos, o lingură de vitamina E și două lingurițe de ulei de levănțică. Soluția trebuie lăsată la rece pentru a se întări. Ulterior, poate fi folosit la demachiere, dar și să îndepărtezi rimelul.