Unul dintre principalele motive pentru un rating atât de mare este natura sănătoasă pentru inimă a dietei

Colesterolul ridicat poate reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătatea inimii tale.

Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce colesterolul crește, începeți să dezvoltați depozite de grăsime în fluxul sanguin. Ceea ce face mai dificilă curgerea sângelui prin artere. Aceasta este cunoscută sub numele de ateroscleroză, o afecțiune care poate duce la cheaguri de sânge, atac de cord și accident vascular cerebral. Veștile bune? Puteți prelua controlul asupra nivelului de colesterol printr-o dietă bine echilibrată care include aceste patru alimente recomandate de experții în nutriție.

1.Fulgi de ovăz

Top 3 alimente care scad colesterolul. Dietericienii ne surprind din nou
Pixabay

Făina de ovăz este plină de fibre solubile și insolubile, o combinație care ajută la reducerea colesterolului cu lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL), adesea cunoscut sub numele de colesterol „rău”. De fapt, potrivit Clinicii Cleveland, adăugarea de doar o ceașcă și jumătate de fulgi de ovăz gătiți la dieta zilnică vă poate reduce colesterolul cu cinci până la opt procente.

Clinica Mayo recomandă să vă completați fulgii de ovăz cu fructe. Precum mere, pere, banane sau fructe de pădure pentru și mai multe fibre. Singura avertizare? Ai grijă să nu-ți încarci ovăzul cu zahăr și unt.

2.Nuci

Migdalele, nucile și alte nuci sunt o altă alegere excelentă pentru scăderea colesterolului LDL. Un studiu din 2021 publicat în jurnalul Circulation a constatat că oamenii care au mâncat o jumătate de cană de nuci în fiecare zi timp de doi ani au reușit să-și scadă nivelul de colesterol și „îmbunătăți calitatea particulelor de LDL”.

„Particulele de LDL vin în diferite dimensiuni”, a explicat coautorul studiului, Emilio Ros, dr., printr-un comunicat de presă. „Cercetarile au aratat ca particulele mici, dense de LDL sunt mai des asociate cu ateroscleroza, placa sau depozitele grase. Care se acumulează în artere”.

Cu toate acestea, o gamă largă de nuci oferă beneficii similare, așa că nu este nevoie să vă limitați la nuci. „Studiile arată că diferite tipuri de nuci au același efect. Așa că vă puteți alege preferatul”, spune Delk. „Bucurați-vă de o mână pentru o gustare. Sau presărați puțin pe fulgi de ovăz, iaurt sau salate.”

3.Avocado

Avocado este bogat în grăsimi, care la prima vedere pot părea că acționează împotriva nivelurilor sănătoase de colesterol. Cu toate acestea, aceste grăsimi sunt acizi grași mononesaturați (MUFA). Grăsimi sănătoase care pot reduce riscul de boli de inimă. „Cercetările sugerează că adăugarea unui avocado pe zi la o dietă sănătoasă pentru inimă poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol LDL la persoanele supraponderale sau obeze”, spune Clinica Mayo.

Cu toate acestea, autoritatea sanitară avertizează că ar trebui să fiți atent la modul în care serviți acest aliment sănătos pentru inimă. Oamenii tind să fie cel mai familiarizați cu avocado în guacamole. Care de obicei este consumat cu chipsuri de porumb bogate în grăsimi. Încercați să adăugați felii de avocado la salate și sandvișuri sau să le mâncați ca garnitură. Încercați și guacamole cu legume tăiate crude. Cum ar fi felii de castraveți.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.