Reclamă

Sarea este unul dintre cele mai folosite condimente din lume. Deși consumul în exces cauzează organismului, nu putem nega faptul că sarea oferă gustul mâncării. Asta cred majoritatea gospodinelor, care nu cunosc deja alte variante pentru a da gust mâncărurilor. Există însă un truc destul de sănătos.

Potrivit celor mai recente statistici, peste 85% din populația întregii lumi consumă o cantitate de sare care este mai mult decât necesară. Din cauza cantității mari de potasiu, multe dintre afecțiunile medicale apar din cauza consumului excesiv al acestui condiment.

Înlocuiește sare cu o gamă variată de condimente și alimente. Iată cât de simplu este să faci acest truc chiar la tine în bucătărie

Hipertensiunea, problemele cardiace, retenția de apă sau kilogramele în plus sunt câteva dintre afecțiunile cauzate de consumul excesiv de sare.

Deși avertizările medicilor sunt destul de răspândite, puțini sunt cei care țin cont de ele. Problema este faptul că multe persoane exagerează cu sarea pe care o pun în mâncare.

Medicii nu interzic consumul acesteia decât în situații destul de grave. Tocmai de aceea este destul de greu să renunți brusc la sarea. Vestea bună este că mâncarea încă mai are gust, dacă este condimentată altfel.

Ceapa, usturoiul sau oțetul sunt doar o parte dintre alternativele pentru înlocuit sarea. Iată cum poți săra mâncarea, fără a folosi sare. Iată ingredientele de care ai nevoie:

Pixabay
  • Usturoi

  • Suc de lămâie – este deja cunoscut faptul că oferă un gust puternic și o aromă nemaipomenită preparatelor.

  • Oţet 

  • Boia dulce

  • Hrean

  • Chimen pisat

  • Cimbru

  • Borş

  • Ceapă

CITEȘTE ȘI – Slăbiți în timp ce dormiți cu aceste trei băuturi uimitoare pentru arderea grăsimilor

Există câteva ingrediente care, amestecate împreună și date prin râșniță, oferă cea mai bună variantă înlocuitoare pentru sare:

3 linguri de oregano uscat

3  linguri de praf de usturoi

1 lingură de boia de ardei 

 1 lingură de pulbere de muştar 

2 linguriţe de cimbru uscat

1 linguriţă de praf de ceapă

1 linguriţă de mărar


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro