Urmele de iod minerale sunt adăugate la sarea de masă pentru a preveni deficiența de iod, care provoacă gușă și hipotiroidism

Cu siguranță ai un agitator de sare pe masă sau în dulapul tău de condimente.

Este de departe cel mai popular condiment din mai multe motive. Sărat este unul dintre cele cinci gusturi pe care oamenii le pot distinge. Așadar, sarea ne îmbunătățește alimentele prin creșterea în esență a aromelor lor naturale.

Din punct de vedere chimic, sarea este NaCI și timp de secole a fost o marfă rară. A fost folosit ca orice, de la monedă și saramură până la un conservator de alimente. Astăzi este ieftin și poate fi folosit pentru toate tipurile de aplicații care nu implică gătit. Consultați această listă utilă de utilizări surprinzătoare pentru NaCI vechi bun, care „merită sarea”.

In grădină

Top 10 utilizări pentru sare care nu implică gătitul
Pixabay

Ucide iedera otrăvitoare. O soluție puternică de apă sărată poate ucide o infestare a plantelor de iederă otrăvitoare. Aplicați un amestec de 1 cană (236 mililitri) de sare cu 1 galon (3,7 litri) de apă cu săpun pe frunze și tulpini cu un pulverizator de grădină.

Descurajează furnicile. Evitați să se adună furnicile în grădina dvs. prin stropire cu sare obișnuită de masă în zonele în care furnicile tind să se adună. Acest lucru funcționează și pentru a împiedica furnicile să intre în casa ta. Presărați sare peste poteca pe unde vin și vor fi descurajați să traverseze.

Alungă acei melci. Stropiți melcii cu o doză mare de sare pentru a-i ucide. Așteptați cinci minute, apoi stropiți din nou.

Echipament pentru exterior

Dezodorizați pânza. Presărați sare în pungi de pânză cu miros de mucegai (sau în interiorul pantofilor de pânză). Închideți pungile și lăsați-le să stea peste noapte. Scoateți sarea a doua zi și lăsați sacii să iasă la aer.

Îndepărtați rugina. Faceți o pastă cu 6 linguri de sare și 2 linguri de suc de lămâie sau lămâie. Folosiți o cârpă uscată pentru a freca pasta de ghidon ruginit de biciclete, jante de anvelope sau alte echipamente de exterior. Clătiți și uscați bine zonele.

Sănătate și frumusețe

Exfoliați-vă pielea. Sarea face un scrub minunat pentru piele și/sau față. După duș și cât timp pielea este încă umedă, presărați sare pe mâini și frecați-o ușor pe piele. Sarea va elimina pielea moartă și va promova circulația. Sarea de mare este cea mai bună.

Calmează mâncărimea pielii. Înmuierea într-o cadă cu apă sărată poate fi un excelent calmant al mâncărimii pielii. Doar adăugați 1 cană (236 mililitri) sare de masă sau sare de mare în apa de baie pentru a vă înmuia pielea.

Albiți-vă dinții. Nu plătiți pentru albitorul de dinți scump. Fă-ți singur cu sare de mare. Este un abraziv natural, deci este blând la îndepărtarea petelor de pe dinți. Doar periați cu el o dată pe săptămână.

Curățenie gospodărească

Curățați petele de cafea. Adăugați un amestec de 1 cană (236 mililitri) de gheață pisată, 1 lingură de apă și 4 lingurițe de sare în oala de cafea și amestecați amestecul. Clătiți și spălați ca de obicei. Folosiți aceeași metodă pentru a îndepărta petele și de pe ceștile de cafea preferate.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.