Oamenii au gătit întotdeauna mâncare și pare imposibil să inventezi ceva nou.
Cu toate acestea, există încă niște oameni uimitori care reușesc să privească cele mai obișnuite lucruri dintr-un unghi cu totul nou.
1.Acest lucru va face un ou fiert moale perfect
Puteți face un ou fiert moale perfect dacă îl puneți în apă clocotită și așteptați 5-7 minute în funcție de mărime. Înainte de a le arunca în apă, puteți străpunge coaja la capătul contondent. Puteți face acest lucru cu ușurință folosind un simplu ac pe care îl aveți în jur.
2.Ai un cuțit vechi, dar mânerul este din lemn
Fierbeți puțin ulei de in într-o tigaie și frecați mânerul folosind doar câteva picături.
3.Curățarea corectă
Curăţarea cepei şi a usturoiului pe un prosop vechi, permite o curăţare uşoară şi mai rapidă.
5.Cum deschizi un borcan
Toată lumea știe că poți deschide borcanul cu un cuțit. Dar există o modalitate alternativă care nu dăunează capacului.
Dacă apăsați cu atenție capacul pe laterale, aerul va intra și capacul va fi ușor de deschis.
6.Cartofii perfecți
Pentru a nu coace cartofii la cuptor timp de 1 oră, puteți folosi cuptorul cu microunde. 5 minute la cuptorul cu microunde și 15 minute la cuptor.
7.Un aer crocant
Dacă pui puțin praf de copt înainte de a coace puiul, acesta va fi foarte crocant.
8.Supă la…pungă
Portați supa în pungi cu fermoar și aplatizați-o în dreptunghiuri înainte de a o îngheța. Congelatorul, este prietenul tău. Economisește spațiu, se dezgheață foarte rapid și înseamnă că poți fi cu ochii pe controlul porțiilor!
9.Coaja de la ou
Nu este ușor să scoți bucăți de coajă de ou din farfurie. Dar dacă îți vei uda degetele, cojile nu vor mai scăpa din tine.
10.O rețetă perfectă
Dacă vrei cartofi ca scoși din vatră, avem soluția potrivită. Rețeta este simplă: pune sare pe tigaie. Stratul trebuie să aibă cel puțin 2 cm. Puneți cartofii deasupra, acoperiți-i cu capacul și setați o temperatură medie. Gătiți timp de 40 de minute, rotind cartofii din când în când.