Reclamă

În timp ce curățarea locului nu este negociabilă, eficientizarea procesului poate fi.

În loc să petreceți ore și ore încercând să curățați totul cu aceleași produse și tehnici vechi, este timpul să încercați ceva nou. Pregătește-te să te simți ca The Flash și să scapi de murdărie și mirosuri într-un timp record.

1. Curățați suprafețele albe

Top 10 sfaturi pentru a curăța chiar și ceea ce credeam că este dincolo de salvare
Pixabay

Boraxul și bicarbonatul de sodiu pot fi amestecate cu săpun neutru pentru a fi folosite ca detergent. Pe lângă utilizarea pe haine, poate fi folosit pentru a curăța podeaua și a neutraliza mirosurile neplăcute. Pentru a pregăti acest produs de curățare, începeți prin a rade o bucată de săpun. Fierbeți-l cu puțină apă și adăugați 2 căni de bicarbonat de sodiu cu 2 căni de borax până obțineți un amestec omogen.

Odată ce detergentul este rece, adăugați apă până ajunge la consistența dorită și depozitați-l în sticle curate. Înainte de a-l folosi, nu uitați să îl agitați bine.

2. Scapă de tartrul acumulat

Ibricurile ne permit să avem apă fierbinte în orice moment al zilei, dar odată cu utilizare, acestea acumulează depuneri, indiferent cât de des le spălați. Pentru a-l îndepărta eficient, puteți amesteca o cană de oțet și o ceașcă de apă, puteți fierbe amestecul timp de câteva minute și gata. Nu uitați să clătiți sau să ștergeți bine aparatul cu o cârpă umedă înainte de a-l folosi din nou.

3. Curăţaţi ventilatorul fără a fi nevoie să-l demontaţi

Menținerea unui ventilator curat este o adevărată provocare. Dacă aveți un model precum cel din imaginea de mai sus, de fapt nu trebuie să îl dezasamblați pentru a-l curăța. Turnați 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de săpun lichid și o cană de oțet într-o sticlă de pulverizare. Se amestecă bine și se aplică pe ventilator. Apoi puneți o pungă care să o acopere complet și lăsați-o să acționeze 5 minute.

Toată murdăria va rămâne în pungă și te vei putea bucura de un ventilator care nu împrăștie praful prin casă. Se recomandă curățarea acestuia o dată pe săptămână, pentru a nu acumula praf.

4. Îndepărtați calcarul de pe capete de duș

Un loc pe care uneori uităm să îl curățăm în profunzime este capul de duș. Pentru a-l curăța și a-l lăsa să arate ca nou, doar amestecați o cană de oțet cu o jumătate de cană de apă, scufundați capul de duș în el și lăsați-l în soluție timp de câteva ore. Apoi clătiți-l bine.

5. Îndepărtați mirosurile neplăcute din mașina de spălat

După o utilizare constantă, mașinile de spălat pot avea un miros neplăcut care poate chiar să vă pătrundă în haine. Pentru a evita acest lucru, turnați bicarbonat de sodiu cu apă în dozatorul de balsam și umpleți mașina de spălat cu o încărcătură mare.

O altă opțiune este să folosești oțet. Turnați 2 căni din el în mașină de spălat și rulați un ciclu complet cu apă caldă. Când este gata, ștergeți interiorul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu și gata.

6. Scapă de mirosurile neplăcute din coșurile de gunoi

Balsamătorul de rufe poate fi folosit pentru mai mult decât pentru spălarea hainelor. Unii oameni îl folosesc ca odorizant pentru a preveni ca mirosurile neplăcute provenite de la gunoi să contamineze restul casei tale. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o minge de bumbac în balsam și, odată ce absoarbe lichidul, să o puneți în fundul coșului de gunoi. Puteți apoi să puneți o pungă și să utilizați cutia ca de obicei.

7. Curățați-vă profund prosoapele și cârpele de bucătărie

Într-un recipient, turnați 3 linguri de săpun lichid, 3 linguri de bicarbonat de sodiu și un strop de oțet. Apoi adăugați apă caldă și amestecați bine. Adaugă prosoapele de bucătărie și cârpele, înmuiându-le foarte bine și lăsându-le să se odihnească 30 de minute. Clătiți cu apă rece și săpun. Acest lucru vă va ajuta să eliminați mai repede mirosul și grăsimea.

De asemenea, puteți adăuga o cană de bicarbonat de sodiu sau oțet în mașina de spălat și lăsați-o să stea înainte de a termina ciclul de spălare. Dar amintiți-vă să o curățați bine înainte de a o folosi cu hainele.

8. Curățați-vă covoarele rapid și eficient

Dacă ziua este prea scurtă și ai timp doar să faci o curățare rapidă, iată cum să-ți împrospătezi covorul acasă fără prea mult efort. Presărați un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe suprafața pe care doriți să o curățați. Apoi, lăsați-o să stea 10 minute. După aspirați ca de obicei pentru a îndepărta mirosurile și praful.

9. Îndepărtați petele de pe saltele

Dacă patul tău începe să aibă o pată sau 2, nu-ți face griji, acestea sunt de obicei cauzate de transpirație, dar cel mai bun lucru de făcut este să le îndepărtezi, astfel încât să nu se agraveze în timp. Dacă săpunul nu își face magia și pata nu dispare, turnați peroxid de hidrogen într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pata cu el. Folosește o periuță de dinți pentru a o freca.

Ștergeți excesul cu o cârpă umedă și puneți pe zonă un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Lăsați-l să se usuce timp de 3 până la 5 ore, aspirați bicarbonatul de sodiu și gata.

10. Păstrează pernele albe

Este normal ca pernele să își schimbe culoarea în timp. Pentru a recupera tonul alb care le face să arate atât de curate, adăugați suc de lămâie cu peroxid de hidrogen atunci când le spălați. Dacă ai nevoie de ceva mai puternic, poți folosi o cană de bicarbonat de sodiu și o cană de oțet împreună cu săpunul tău preferat.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro