Crezi că mierea nu este altceva decât îndulcitorul de ceai verde al naturii?
Există zeci de utilizări pentru chestiile aurii și lipicioase, dacă te uiți dincolo de acea ceașcă de Lipton. Oamenii mănâncă miere de secole, folosind-o la copt, gătit, remedii de casă și da, băuturi. Filosofia noastră este simplă: totul este mai bun (și mai dulce) cu un strop de miere.
Majoritatea oamenilor știu că mierea provine din nectarul plantelor cu flori, dar detaliile despre cum este produsă de fapt te-ar putea surprinde. Când albinele colectează nectarul, îl înghit și îl depozitează într-un stomac special cu miere. Apoi regurgitează nectarul și îl transmit altor albine lucrătoare, care repetă procesul până când este gata de a fi aplicat pe fagure. Într-un fel, mierea este vomă de albine, dar este cel mai delicios tip de vărsături de pe planetă.
Deci, ce poți face cu sticlele alea în formă de ursuleț care aglomerează cămară? Sigur, puteți adăuga o lingură de miere la o porție de iaurt grecesc, dar pentru a afla despre alte 10 lucruri interesante pe care le puteți face cu mierea enumerată într-o anumită ordine, citiți mai departe.
10: Unt de miere
Mierea este întotdeauna un răsfăț dulce, dar pentru un topping bogat pe pâine, cartofi sau legume, vă recomandăm să pregătiți unt cu miere acasă. Este unul dintre cele mai ușoare – și mai delicioase – lucruri pe care le poți face cu miere. (Dacă sunteți din sud sau dacă ați mâncat vreodată mâncare sufletească, știți despre ce vorbim.) Untul cu miere este servit în mod obișnuit cu alimente bogate în amidon, cum ar fi pâine de porumb, biscuiți, brioșe și clătite, dar este bun pe aproape orice.
Rețeta este atât de simplă încât aproape că nu merită să fie numită rețetă. Doar amestecați patru părți unt la temperatura camerei cu o parte miere. Daca vrei doar sa faci un lot mic, foloseste un baton de unt si 2 linguri de miere. Deoarece dulceața mierii poate fi foarte variabilă, jucați-vă cu rapoartele pentru a găsi unul care să vă placă. Și pentru o aromă mai complexă, încercați să adăugați puțin extract de vanilie sau scorțișoară.
9: Hot Toddy
Ceaiul nu este singura băutură fierbinte care are un gust mai bun cu câteva picături de miere. Pentru un cocktail care este ușor pentru papilele gustative și care vă va încălzi cu siguranță, încercați să comandați un toddy fierbinte într-o noapte rece de iarnă. Deși este o băutură populară pentru vreme rece, veți fi greu să găsiți doi barmani care să se pună de acord cu o rețetă de toddy fierbinte. Este unul dintre cocktailurile mai puțin definite de pe lista de băuturi. Dar aproape toate rețetele de toddy calde necesită o combinație dintre următoarele. Apă fierbinte sau ceai, miere, suc de lămâie și un strop de whisky sau coniac.
Majoritatea medicilor pe care îi știm este puțin probabil să prescrie băuturi alcoolice, dar toddy-ul fierbinte este încă un remediu foarte comun pentru răceală și gripă. Deoarece se spune că calmează durerea în gât, ușurează congestia și, desigur, te ajută să scapi. Pericolul este că, deoarece mierea cocktail-ului îl ajută să alunece în jos atât de ușor, s-ar putea să uiți că arunci înapoi băutură tare. Așa că ritmați-vă. Nu ar trebui să fii bolnav?
8: Challah
Legenda spune că îndulcitorul natural de care ne place atât de mult a fost folosit de civilizațiile antice pentru a-și îmbălsăma morții pentru o veșnicie dulce. În zilele noastre, proprietățile conservatoare ale mierii ajută la păstrarea proaspete a produselor de copt. Așa că lăsați mumiile în muzee și încercați să coaceți o pâine de miere challah (pronunțat hah-lah). Challah este o pâine împletită tradițională evreiască. Care este de obicei servită cu cina de Sabat. Dar este bine să gustați în orice moment și face un toast franțuzesc deosebit de gustos.
Deși preferăm miere de hală, unele rețete necesită zahăr. Dacă doriți să înlocuiți zahărul cu mierea, nu uitați să reduceți apa corespunzător, astfel încât aluatul să nu devină prea lipicios. Dacă doriți să adăugați o glazură care să ofere pâinii un înveliș exterior dulce și crocant, amestecați câteva lingurițe de miere cu un gălbenuș de ou și ungeți-o pe pâine înainte de coacere.
7: Sosuri și sosuri pentru salată
Există un sandviș cu curcan fără sos de miere și muștar? Vara ar fi la fel dacă sosul de grătar cu miere nu ar fi fost niciodată inventat? Nu și nu. Sosurile de salată sunt locul în care mierea își face rost. Iar sosurile sunt acolo unde prosperă.
Nu este un secret pentru nimeni că mierea și carnea de porc merg bine împreună. Ai nevoie de niște dovezi? Încercați să periați o cantitate sănătoasă de miere pe muschiul de porc înainte de a o introduce la cuptor. Mierea este, de asemenea, ingredientul cheie în multe sosuri pentru grătar de casă. În loc să folosiți sos de grătar cumpărat din magazin, data viitoare când porniți grătarul încercați să amestecați câteva linguri de miere împreună cu oțet de mere. Sos Worcestershire, muștar și suc de lămâie pentru un sos acidulat și dulce. În sosurile de salată, încercați să adăugați câteva picături de miere în vinegretă. Pentru un plus de dulceață și pentru a ajuta la îngroșarea acesteia.
6: Hidromel
Căutați un nou-născut? Hidrolul, sau vinul cu miere, este unul dintre cele mai vechi tipuri de alcool cunoscute de om și este încă la fel de gustos ca întotdeauna. Puteți găsi hidromel la majoritatea magazinelor de vinuri. Dar dacă doriți cu adevărat să vă impresionați prietenii, încercați să preparați singur câteva sticle.
Frumusețea berii de hidromel este simplitatea sa. Tot ce ai nevoie este niște miere, apă neclorinată, drojdie de vin și o găleată de fermentare. Dacă acesta este primul tău flirt cu hidromel, probabil că vei dori să începi cu un lot mai mic de aproximativ un galon (3,8 litri). Începătorii pot găsi câteva tutoriale grozave online. Și amintiți-vă: ca și în cazul berii, igienizarea este cheia. Tot ceea ce folosești – găleți, tuburi, sticle – trebuie să fie sterilizat.
5: Supe
Supă îndulcită? Desigur! Mierea este un ingredient obișnuit în biscuiți ușor dulci, în tot felul de supe de morcovi, fructe, cartofi dulci și dovlecei și în supele aromate cu condimente de curry, ghimbir sau chipotle.
Nu trebuie să fie dulce, desigur (deși cu siguranță vei găsi supe de desert acolo). Pur și simplu îl poate face mai complex și echilibrat. În supele de păstârnac sau de conopidă, mierea adaugă o notă de dulceață care înmoaie potențiala amărăciune a ingredientului principal. Iar supele condimentate beneficiază de dimensiunea adăugată, de strop de dulce, pe care probabil ai observa-o doar dacă nu ar fi acolo. Încercați să stropiți cu puțină miere pe rețeta preferată de supă picant (sau chili!) chiar înainte de a o servi pentru o versiune cu totul nouă a unui clasic de iarnă.
4: Fasole la cuptor
Mulți oameni cred că fasolea este un fel de mâncare cu aromă de melasă, dar melasa este într-adevăr doar o opțiune în acest mod de așteptare la grătar-picnic. Mierea este o modalitate minunată de a ajuta la îndulcirea fasolei coapte. Producând în același timp ceva puțin diferit de normal.
Deoarece mierea nu are un gust la fel de puternic precum melasa, vă poate deschide către o varietate interesantă de arome. O mulțime de rețete de fasole cu aromă de chipotle. mezquite, rom și bourbon necesită miere, adesea în plus față de, dar uneori în loc de melasă.
3: Pâine rapidă
O modalitate de a asigura o pâine umedă cu banane? Asigurați-vă că rețeta necesită miere!
Tot felul de pâine rapidă – de la banane, dovlecei și porumb la bere. Cu ierburi și brânză – beneficiază de dulceața și textura mierii. Mierea adaugă o aromă distinctă, dar blândă, pâinii fără drojdie, care se coace rapid. Care pot fi încântător de ușor de preparat (fără așteptare, fără frământare!).
Mierea este dulce, dar nu prea dulce, deci este perfectă pentru profilurile de arome mai savuroase, cum ar fi pâinea cheddar pe care o serviți cu fasolea coaptă cu miere. Și ajută la obținerea umidității care este o necesitate pentru orice pâine rapidă grozavă. Veți descoperi, de asemenea, că pâinea rămâne proaspătă mai mult timp. Deoarece, așa cum știm deja, mierea acționează ca un conservant natural.
2: Snack-baruri
Calitatea ooey-gooey a mierii o face să se potrivească în mod unic unui anumit tip de produs de copt: snack barul moale și mestecat.
Mierea își păstrează textura umedă, lipicioasă și flexibilă chiar și după coacere. Ceea ce înseamnă că batoanele de granola, batoanele de amestec și batoanele de cereale sunt produse de miere de prim rang. Este incredibil de ușor să-ți faci propria alternativă, mai sănătoasă, față de cea cumpărată din magazin. Practic doar amesteci împreună ovăz și/sau alte cereale integrale, miere, un ou, unt sau ulei și orice gustări delicioase pe care le ai în bucătărie. Sporul nucilor și semințelor și acidularea cireșelor uscate sau a merișoarelor neindulcite sunt complemente perfecte pentru textura și dulceața unică a mierii.
1: Prăjituri
Una dintre cele mai evidente și mai gustoase – utilizări ale mierii este în dulciuri. Fursecurile și prăjiturile se pretează frumos gustului ultra-dulce și texturii lipicioase a mierii.
Mierea este chiar mai dulce decât zahărul și are propria sa aromă unică. Există o mulțime de rețete care solicită în mod special miere ca îndulcitor principal în loc de zahăr alb. Care este deosebit de atrăgător pentru cei care caută un îndulcitor mai natural în deserturile lor coapte.
Totuși, nu credeți că trebuie să lăsați deoparte rețetele preferate dacă doriți să introduceți mierea acolo. Puteți experimenta cu miere ca înlocuitor. Pentru fiecare cană de zahăr din rețetă, utilizați 3/4 cană plus o lingură de miere. Urmăriți cu atenție timpul de coacere. Deoarece dulciurile pe bază de miere se rumenesc adesea mai repede decât cele pe bază de zahăr. Rezultatul nu va avea exact același gust ca și rețeta originală. Dar s-ar putea să descoperi că îți place noul unghi pe un vechi favorit.