Ne simțim cu adevărat progresiști cu ei și credem că ne pasă de noi înșine și de lume.
Folosim aceste lucruri fără să ne gândim că ar putea să ne afecteze. Din păcate, atunci când sunt folosite în mod greșit, unele dintre ele ne pot dăuna cu ușurință sănătății.
1.Genți tote din bumbac
Dacă utilizați în mod regulat aceeași geantă de bumbac, cel mai probabil este foarte murdară. Le folosim ca alternativă la pungile de plastic pe care, evident, nu le spălăm. Dar pungile de bumbac au nevoie de o abordare diferită.
Majoritatea oamenilor recunosc că nu și-au spălat niciodată pungile reutilizabile și aceasta este o greșeală. Reziduurile din alimente precum carnea, peștele, fructele și legumele duc inevitabil la dezvoltarea microorganismelor periculoase, așa că ar trebui să vă spălați geanta cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu după fiecare utilizare.
În plus, pungile reutilizabile din bumbac nu sunt atât de ecologice pe cât credem. Producția lor necesită tone de apă. Ele nu sunt întotdeauna posibil de reciclat deoarece siglele mărcilor imprimate pe ele conțin adesea PVC. Cele mai ecologice genți sunt cele fabricate din plastic reciclat.
2.Perne și saltele din spumă cu memorie
Aceste saltele și perne se îndoaie sub greutatea ta și apoi își refac forma. În acest fel, gâtul, capul și întregul corp sunt susținute. În funcție de poziția în care doarme o persoană, are nevoie de diferite tipuri de saltele și perne. Acesta este motivul pentru care este important să faceți alegerea corectă, altfel veți avea un somn foarte slab și dureri și dureri.
Cei care simt cald noaptea ar trebui să-și amintească că unele perne din spumă cu memorie păstrează căldura corpului. Dacă dormi cu altcineva în același pat, salteaua care este bună pentru spate poate fi dăunătoare celui de lângă tine sau invers.
3.Cupe menstruale
Cupele menstruale sunt de obicei considerate sigure în comunitatea medicală. Și chiar dacă consecințele negative sunt puțin probabile, este mai bine să fii cât mai sigur posibil.
O ceașcă de dimensiune greșită poate provoca iritații. Pentru a preveni infecția, spălați-vă foarte bine mâinile înainte și după utilizarea uneia. Aceste reguli simple vă pot ajuta să evitați o mulțime de probleme neplăcute. De asemenea, citiți cu atenție manualul înainte de utilizare.
4.Lenjerie de dantelă
Lenjeria intima arata ascunde o multime de pericole. Foarte des, lenjeria intimă din dantelă provoacă iritații sau apasă prea tare pe pielea sensibilă. În plus, țesăturile sintetice, mătasea și poliesterul rețin căldura și umiditatea, ceea ce creează un mediu bun pentru bacterii.
În mod ideal, fiecare centimetru din lenjerie ar trebui să fie din bumbac sau cel puțin să aibă o căptușeală din bumbac. Nu înseamnă că nu ar trebui să porți deloc lenjerie intimă din dantelă, dar este mai bine să o porți mai rar.
5.Șervețele umede
Șervețelele umede par foarte practice și sunt foarte convenabile de purtat cu tine. Dar sunt unele probleme. Șervețelele umede răspândesc bacterii dacă ștergeți mai multe suprafețe cu același șervețel. Deci, dacă trebuie să faceți puțină curățare, este mai bine să folosiți apă și săpun.
În plus, majoritatea șervețelelor umede conțin fibre microplastice care sunt parțial nebiodegradabile. Dacă ajung în mare, dăunează vieții marine.
6.Pastă de dinţi
Ne referim la tipurile de pastă de dinți care conțin microgranule care albesc și lustruiesc smalțul dentar. Chestia este că aceste granule sunt microplastice. Ele pot conține toxine care sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.
De asemenea, neutilizarea acestei paste de dinți va îmbunătăți situația ecologică de pe planeta noastră, făcând-o un loc mai sănătos pentru a trăi.
7.Tampoane de bumbac
Tampoanele de bumbac ne ajută să îndepărtăm machiajul și să ne aplicăm produse de înfrumusețare pe față. Dar poate ați observat că bumbacul absoarbe mai multe lichide decât distribuie.
În plus, bumbacul este un material destul de dur care poate fi abraziv pentru pielea sensibilă. Fibrele se pot bloca în ochi sau gene și pe piele. Iar tampoanele de bumbac nu sunt atât de grozave pentru îndepărtarea machiajului.
8.Ionizatoare de aer
Ionizatoarele de aer sunt foarte populare printre oamenii cărora le pasă de aerul din casele lor și de sănătatea lor. Producătorii susțin că aceste dispozitive pot distruge virușii și bacteriile și pot îmbunătăți modul în care ne simțim. După cum se dovedește, există câteva dezavantaje.
Studiile arată că ionizatorii chiar scad prezența unor compuși organici nocivi în aer. Dar, în același timp, ar putea crește cantitatea de acetonă și etanol din aer. Acești compuși pot irita ochii, nasul și gâtul. Pentru a evita aceste riscuri, este mai bine să folosiți purificatoare de aer cu filtre și fără ionizare.
9.Sclipici
Timp de multe decenii, oamenii au folosit sclipici pentru a decora lucruri. În diferite perioade de timp, sclipiciul a fost făcut din roci, sticlă și chiar din insecte. Sclipiciul modern este realizat din aluminiu și plastic. În ultimul timp, a devenit la modă să puneți sclipici pe față ca parte a machiajului. Dar există anumite riscuri în această aplicație.
Puteți inhala cu ușurință particulele mici sau acestea ar putea intra în corpul dumneavoastră cu alimente. Acest lucru este la fel de rău ca inhalarea gazelor de evacuare. În plus, sclipiciul are margini foarte ascuțite, așa că nu-l lăsați în ochi.
10.Plasă de protecție pentru încălțăminte
Desigur, încălțămintea de protecție ne ajută să evităm împrăștierea murdăriei în jurul camerei și menține podeaua curată vizual. Dar nu înseamnă că germenii invizibili de la tălpile pantofilor noștri nu sunt pe podea.
Studiile arată că oamenii care poartă încălțăminte de protecție lasă aproape la fel de mulți germeni decât cei care nu o fac.