Dacă credeai că un umeraș este bun doar la agățat haine, sigur vei fi surprins

Uneori, articolele noastre de zi cu zi au caracteristici încorporate destul de utile și strălucitoare despre care nici măcar nu știm că există.

De exemplu, există un truc secret în cutiile de folie care împiedică căderea ruloului. Și legăturile răsucite de pe pâine vă pot spune de fapt cât de proaspătă este pâinea.

1. Umerașele din lemn de cedru ajută la respingerea moliilor și a altor insecte

Top 10 lucruri de zi cu zi care au funcții ascunse. Le folosim zilnic dar nu așa cum trebuie
Pixabay

Bilele de naftalină erau o modalitate populară de a ține la distanță insectele. Dar conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare sănătății noastre. Bine că mai există ceva în interiorul casei noastre care acționează ca un respingător natural de insecte: umerașe din lemn de cedru. Mirosul uleiului din lemn de cedru descurajează moliile. Și le oprește să ne mănânce hainele. Dar este recomandat să șlefuiți umerasele sau să le acoperiți din nou cu ulei de cedru la fiecare câteva luni pentru a le menține proprietățile pesticide.

2. Tetierele auto pot fi folosite pentru a ieși dintr-un vehicul în caz de urgență

Tetierele detașabile ale mașinii nu au fost concepute special pentru a sparge geamurile vehiculului. Dar marginile lor ascuțite ar putea fi folosite pentru a sparge geamul în caz de urgență. Un videoclip de pe YouTube a demonstrat modul corect de utilizare a tetierei ca instrument de evacuare. În loc să loviți direct marginile, fixați-o între sticlă și pervaz și trageți tetiera spre dvs. Acest lucru ar trebui să provoace spargerea sticlei, permițându-vă să vă alunecați.

3. Spuma din băile cu bule ajută la reglarea temperaturii apei

Bulele acționează ca izolatori termici prin blocarea suprafeței apei și prevenirea pierderii de căldură. Un experiment a confirmat această teorie și au descoperit că apa cu bule s-a răcit la doar jumătate din rata omologul său fără spumă.

4. Recipientele cu unt de arahide pot fi depozitate cu susul în jos pentru a îmbunătăți textura tartinei

Majoritatea produselor cu unt de arahide folosesc uleiuri pentru a-și prelungi termenul de valabilitate. Dar aceste uleiuri tind să se separe de partea solidă și pot provoca mizerie atunci când încercați să-l amestecați înapoi. O modalitate de a evita această problemă este să depozitați recipientul cu unt de arahide cu sus. jos. Acest lucru va forța uleiul să se amestece cu untul, rezultând o tartine mai fină și bine amestecată.

5. Foliile și cutiile din folie au urechi de împingere pe laterale pentru a preveni căderea ruloului

Vești bune: nu va trebui niciodată să vă faceți griji că întreaga rolă de folie de aluminiu va cădea din cutie de fiecare dată când încercați să o rupeți. Cutiile din folie vin cu aceste urechi pe laterale, care sunt menite să țină rola în loc. Tot ce trebuie să faceți este să le împingeți înainte de a utiliza folia pentru prima dată. Iar acele încuietori ingenioase încorporate vor păstra miezul stabil.

6. Cheile pot fi folosite pentru a da găuri

Șuruburile cu cârlig pot fi dificil de instalat, dar un lucru simplu care vă poate ajuta să rezolvați această sarcină este o cheie. Puneți axul cheii în interiorul burghiului, apoi agățați șurubul pe cap. Acest lucru ar trebui să ofere suportul necesar pentru a face forarea mai ușoară și mai rapidă.

7. Pătratele colorate din tuburile de pastă de dinți funcționează ca semne pentru mașinile de fabricație

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, oamenii au crezut că aceste pătrate colorate indică dacă formula pastei de dinți este naturală sau pur chimică. Dar adevărul este că nu au nimic de-a face cu compoziția pastei. Aceste forme au fost plasate acolo pentru a fi citite de mașini în timpul producției. Iar scopul lor principal este de a indica ce parte trebuie tăiată, pliată sau sigilată.

8. Cutiile de lapte sunt destinate să fie turnate cu capacul deasupra

Este o chestiune de fizică – dacă turnați cu capacul pe fund și cutia este plină, laptele iese din toate părțile, așa că iese cu viteză crescută. Pe măsură ce lichidul curge afară, cutia încearcă să egalizeze presiunea. Astfel încât aerul din exterior să intre prin deschidere. Aerul care intră ar putea perturba fluxul și poate face ca laptele să „puljeze”.

Turnarea cu capacul deasupra înseamnă că nu există presiune sau lapte de sus și există suficient spațiu pentru ca aerul să intre. Făcând acest lucru, veți oferi un flux de lapte mai fin și mai continuu.

9. Cupele pentru condimente se pot întinde până la de două ori dimensiunea lor

Pliurile din jurul unei cupe de condimente sunt aparent acolo pentru un scop genial: puteți face recipientul să se extindă trăgând și răspândind aceste pliuri. Cupele se pot întinde până la de două ori dimensiunea lor inițială, sau chiar până la o mini-farfurie dacă dai totul. Nu numai că veți putea economisi hârtie folosind o cană pentru de două ori mai mult sos, dar veți avea și mai mult spațiu pentru a înfunda acele pepite sau bucăți mai mari de mâncare.

10. Capetele Lego sunt realizate cu găuri ca element de siguranță

Când Lego și-au făcut figurile cu cap în miniatură, au ținut cont de faptul că unor copii le place să pună lucruri în gură. Au decis să adauge găuri deasupra capetelor, astfel încât, în cazul în care un copil mic i se blochează accidental o bucată în gât, aerul să poată trece și copilul să poată respira.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.