Reclamă

Fiecare țară este diferită și legile fiecărei țări sunt diferite.

Uneori, aceste legi se învecinează cu ridicolul serios, iar alteori indică valori culturale importante care ar putea fi diferite de ale tale.

Când călătorești, cu siguranță nu vrei să fii prins în neștiință. Cine vrea să intre în necazuri și să strice toată distracția acestei călătorii uimitoare? Așa că, am alcătuit o listă de 10 legi ciudate și neobișnuite din întreaga lume care te vor surprinde sau mai degrabă te vor șoca de logica lor bizară.

La nivel global, legile variază de la cele ciudate și minunate la cele de-a dreptul ciudate. Așadar, atunci când rezervați câteva pachete turistice, asigurați-vă că notați legile ciudate de mai jos.

1. Interzicerea gumei de mestecat în Singapore

Top 10 cele mai ciudate legi din întreaga lume. Dacă ți-ai plănuit o vacanță aici, nu trebuie să faci următoarele lucruri
Pixabay

Când vă îndreptați spre Singapore, lăsați guma acasă. Oraș-stat insular renumit pentru curățenie, Singapore are multe legi menite să mențină națiunea ordonată.

Țara pare să aibă o obsesie deosebită pentru guma de mestecat. Interzicând complet importul acesteia până de curând – spunând că orice gumă care trece prin țară în drum spre o națiune învecinată trebuie transportată sub cheie și impunând o amendă sau închisoare de până la doi ani dacă ești prins cu ea. Cu toate acestea, lucrurile s-au mai ușurat în ultimii ani, iar acum poți lua până la două pachete cu tine.

2. Legi ciudate în Canada

Știai că nu poți ține șobolani ca animale de companie în Alberta și nu ai voie să pictezi un garaj în violet în Ontario?

De asemenea, este interzis să plătiți în monede sau să scoateți un bandaj în public. Asta nu este tot. De asemenea, nu puteți aduce o lamă în parcurile naționale sau să mergeți cu un șarpe în public.

Mai mult, posturile de radio sunt obligate, prin lege, să redea artiști canadieni pe undele de radio cel puțin 35% din timp. Dar mai ales în orele 6 a.m. și 6 p.m., de luni până vineri.

3. Este ilegal să hrăniți porumbei în Veneția

Cu mii de porumbei coborând în Piața San Marco și Veneția, ademeniți de turiștii care împart cu ușurință mâncare în schimbul unor fotografii demne de Instagram, parlamentarii de la Veneția au interzis oficial să fie hrăniți în 2008. “Curățarea păsărilor” îi costă pe cetățeni 275 de euro pe an, așa că acum lucrurile sunt serioase. Dacă ești prins hrănind porumbeii, te poți confrunta cu amenzi de până la 700 de euro.

4. Găini care traversează strada? Ai încălcat legea!

De ce a traversat gaina strada? Cine știe? Dar mai bine te gândești de două ori dacă ai pui în Quitman, Georgia. Este ilegal să-i lași să treacă strada. Este ilegal ca păsările să traverseze un drum deschis. Legea este concepută pentru a se asigura că animalele de fermă nu aleargă libere.

Totuși, legea menționează doar păsările. Vacile, porcii și alte animale sunt aparent libere să continue să traverseze înainte și înapoi după bunul plac.

5. Este ilegal să vinzi vânt în Florida

Da, ați citit bine. Există o oarecare dezbatere în legătură cu acesta. Cu siguranță este o lege uitată și nu a fost niciodată aplicată în Florida. Probabil a fost scrisă în anii 1800 și a fost uitată de atunci. Nu este clar de ce aceasta a devenit vreodată o lege sau o lege zvonită în primul rând.

Cu toate acestea, Florida are reputația de a fi un stat foarte bizar și neobișnuit. Iar unele dintre legile ciudate includ amendarea femeilor dacă sunt găsite adormite sub uscător de păr, skateboarding fără licență, plata parametrului dacă legați un elefant, o capră sau un crocodil în jurul lui. De asemenea, nu poți vinde portocale pe un trotuar și multe altele.

6. O mașină nespălată în Dubai te poate costa o amendă uriașă

Emiratele Arabe Unite au niște legi stricte și unele legi chiar mai stricte cu privire la decența publică și lucruri pe care le consideră a fi „lascive”.

Dar există și alte legi în vigoare în Emiratele Arabe Unite care sunt pur și simplu ciudate. Emiratele Arabe Unite țin foarte mult la imaginea țării, ceea ce este suficient de corect. Dar puteți fi amendat separat pentru că aveți o mașină murdară și pentru că nu o spălați.

Se consideră că mașinile murdare „deformează imaginea și sănătatea orașului” și pot fi remorcate, proprietarii fiind amendați cu până la 3.000 de dirhami (590 de lire sterline).

Cu toate acestea, spălarea mașinii „incorect” – adică în zone rezidențiale sau angajarea de oameni care să o facă în locul tău – poate, de asemenea, „denatura imaginea frumoasă a orașului”. Deci, poți lua amendă. Trebuie să o duci la o spălătorie adecvată pentru a face asta.

7. Nu purtați tricouri Winnie the Pooh în Polonia

Micul ursuleț galben drăgălaș, umplut cu puf, nu poartă pantaloni. Din această cauză, Polonia a emis o interdicție asupra lui Winnie the Pooh în jurul locurilor de joacă și al școlilor. Guvernul constată că micul personaj este un pic prea riscant pentru copii impresionabili. Cel mai bine e să-ți lași ținuta de urs acasă dacă vizitezi această țară din Europa de Est.

8. Beat în Scoția? Nu călare pe o vacă!

Înainte să vă răsfățați cu o mulțime de whisky scoțian, ar trebui să știți că ați putea obține un bilet pentru călărie beată la vaci. Din punct de vedere tehnic, legea completă din 1872 obligă oamenii să nu fie beți atunci când sunt…călare pe o vacă, un cal, sau pe trăsuri sau mașini cu abur.

9. Selfie cu Buddha? Pregătește-te de închisoare!

Când îți faci un selfie cu Buddha, îi întorci spatele. Acest semn de lipsă de respect este pedepsit cu închisoarea în Sri Lanka. De asemenea, este considerat lipsit de respect să arăți cu degetul către Buddha. Și, uneori, există interdicții de a fotografia cu statuile. Deși nu este ilegal să aibă tatuaje cu Buddha, o femeie britanică a fost închisă pentru trei zile în 2014 pentru tatuaje nepotrivite. 70% dintre locuitorii din Sri Lanka simt că este un profet și un avatar al zeului Vishnu.

10. Este ilegal să construiești castele de nisip în Spania

Spania disprețuiește încercarea ta de a construi castele de nisip atât de mult încât ai putea fi amendat dacă ai fi prins făcând asta. Iar amenzile variază în funcție de locație, la discreția lor. Și da, și copiii sunt incluși în asta.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro