Reclamă
Reclamă

Fostul premier laburist britanic Tony Blair l-a sfătuit duminică, într-un editorial, pe noul prim-ministru laburist Keir Starmer, să pregătească „un plan pentru a controla imigrația”, una dintre principalele preocupări ale britanicilor care au contribuit la creșterea partidului Reform UK la legislative, scrie 7sur7.be.

Într-un editorial publicat în Sunday Times, Blair enumeră sfaturile pe care i le-a dat lui Starmer și face o paralelă cu situația din Franța și Italia.

Fostul prim-ministru (1997-2007), care în timpul campaniei electorale nu a apărut în public și nu a făcut declarații care să interfereze cu aceasta, avertizează că partidul Reform UK, antiimigrație și antisistem, „reprezintă o provocare și pentru laburiști”, chiar dacă a luat în principal voturi de la conservatori.

Reclamă

În timp ce laburiștii au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile generale de joi, Reform UK a obținut 14% dintre voturi, intrând în Parlament cu cinci deputați, inclusiv liderul său, personajul de extremă-dreapta binecunoscut, Nigel Farage.

„Problemele culturale, la fel de mult dacă nu mai mult decât cele economice, sunt în centrul acestui vot”, a declarat Tony Blair. În această privință, „politica britanică are multe în comun cu politica europeană”, unde partidele politice tradiționale „sunt supuse unei destabilizări”, a spus el, citând exemplele Franței și Italiei.

Tony Blair consideră, astfel, că țara „are nevoie de un plan de control asupra imigrației”, de o „nouă abordare dură” a securității și justiției și că „ar trebui să evite orice slăbiciune față de wokism”.

De asemenea, Blair a solicitat introducerea unei cărți de identitate digitale pentru britanici, astfel încât să se știe exact cine are dreptul să fie în Marea Britanie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro