Tocana pentru mahmureală este un preparat printre cele mai vechi rețete din lume. Este de proveniență asiatică. Datează din anul 900 după Hristos, este de origine din Orientul Mijlociu.  Fascinația față de Orient a izbucnit în perioada Iluminismului. Europenii ajung să se inspire foarte mult din obiceiurile și tradițiile religioase orientale. Literatura modernă este foarte influențată de cea japoneză, aduce forme specifice din Asia Mare. Pictura este la rândul său foarte influențată, adăugând multe din temele și motivele specific japoneze și nu numai.

Bucătăria occidentală este influențată de cea din Asia Mică, preluăm multe din tehnicile, mirodeniile șși condimentele orientalilor. Evul Mediu a avut impactul întâlnirii cu mirodeniile și condimentele orientale prin intermediul Imperiului Otoman. Primeam bogățiile culinare din India, China si Indonezia. Atestări ale folosirii acestora sunt foarte vechi. Vechii egipteni foloseau ceapa, usturoiul, ienupărul și chimenul în urmă cu 4.000- 5.000 de ani,. Pentru ei utilizarea acestora avea scop terapeutic sau pentru înfrumusețare.

Citeste tot