Dacă îți dorești un mic dejun sățios, ei bine, omleta cu bacon și pâine prăjită este alegerea perfectă. Baconul se prepară ușor și este delicios. Mai jos sunt câteva sfaturi de gătit pentru iubitorii de bacon. Ce trebuie să faci pentru a se prăji demențial.
1. Tigaia nu se încinge
Tigaia nu se încinge pentru pregătirea baconului. Fâșiile se lasă să se încălzească împreună cu tigaia. Nu se adaugă ulei ci mai degrabă puțină apă. Totodată, nu-l prăji niciodată la foc mare fiindcă va avea un gust cauciucat. Cel mai bine este focul mediu, chiar scăzut.
2. Grăsimea rămasă se poate refolosi
Untura are mai multe utilizări, atât în bucătărie, cât și în afara ei. Anumite preparate sunt mai delicioase cu untură decât cu ulei. Grăsime rezultată după gătirea baconului nu trebuie aruncată. Ea se poate folosi ca înlocuitor pentru ulei sau unt. Dacă vrei să o folosești în afara bucătăriei, poți face lumânări.
3. Nu prăji baconul rece
Baconul se pune la prăjit după ce a stat câteva minute la temperatura camerei. Cel mai bun interval este între 15 și 30 de minute. Dacă îl gătiți rece nu va avea cel mai deosebit gust și nimeni nu își dorește acest lucru.
4. Folosește cuptorul pentru bacon
Toată lumea crede că baconul are un gust mai bun dacă este prăjit în tigaie. Ei bine, nu este mereu așa. Dacă trebuie gătită o cantitate mai mare, cuptorul poate fi ajutorul vostru de nădejde în acest sens. Tot ce ai nevoie este o tavă și hârtie de copt. Ea va permite grăsimii să curgă, iar rezultatul va fi o slănină crocantă și gustoasă.