Cea mai utilizată încăpere din locuință este bucătăria. Locul unde sunt preparate cele mai gustoase rețete culinare are nevoie de un mic ajutor. Hota este dispozitivul indispensabil din bucătăria fiecăruia și este pornită atunci când gospodinele pregătesc diverse feluri de mâncare.
Pe lângă hota deschisă, unele persoane sunt obișnuite să deschidă și fereastra. Este însă indicat să facem asta? Ei bine, părerile sunt diverse și sunt împărțite. Majoritatea persoanelor spun însă că nu este indicat să ținem geamul deschis împreună cu hota, atunci când gătim. Care este motivul real?
De ce nu este bine să ținem hota și geamul deschise, atunci când gătim
Timpul petrecut zilnic în bucătărie este relativ destul de mare. Diversele feluri de mâncare gătite durează și ore întregi, iar căldura și aburii care se formează trebuie să fie absorbiți de hotă. Persoanele care obișnuiesc să gătească au sunt deja familiarizate cu acele momente în care se formează fum în bucătărie. Pentru a elimina mirosurile neplăcute și fumul din încăpere, se dă drumul la hota aragazului. Există și persoane care obișnuiesc să deschidă, în paralel, și fereastra.
Nu este recomandat să fie și fereastra deschisă și nici geamul. Principalul scop al hotei este să tragă afară tot fumul și mirosul neplăcut de la mâncarea de pe aragaz. Aerul care este eliminat de hotă este înlocuit de cel proaspăt care este deja existent în bucătărie. Dacă geamul este ținut deschis însă, un val de aer proaspăt va pătrunde de afară în încăpere.
Există și o a doua categorie de oameni, care sunt de părere că este benefic să fie ținută fereastra deschisă. Explicația este că o parte din miros poate fi eliminat în mod natural. De asemenea, se susține afirmația potrivit căreia fumul uleios din bucătărie iese mult mai repede pe geam și nu va rămâne pentru mult timp pentru dulapurile și pereții bucătăriei.