Reclamă

Când vine vorba de „sos de roșii” și „ketchup de roșii”, le considerăm adesea la fel, dar de fapt, nu sunt.

Dacă mergem după istoricii alimentației, ketchup-ul este un sos. Cuvântul ketchup provine din chineză „koechiap” care înseamnă „saramură de pește”. Sau, în general, menționat ca „sos picant”. Cuvântul „sos” este derivat din cuvântul latin salsas care înseamnă „sărat”.

Potrivit istoricilor, sosul a fost de fapt inventat din mai multe motive. A servit scopului unui mediu de gătit și a fost privit ca un agent de fragezire a cărnii și avea capacitatea de a spori și aromele. Și, interesant, nu a existat o rețetă fixă ​​pentru acest fel de mâncare multifuncțională. Așa că tipul și gustul lui diferă de la cultură la cultură.

1.Apariția sos-ului

Toate gospodinele trebuie să știe asta. Cum deosebești ketchup-ul făcut din roșii, de cel făcut din chimicale
Pixabay

Odată cu comercializarea și experimentarea, sosul este acum un lucru foarte de uz casnic și mulți oameni fac diverse tipuri de sosuri acasă. Sosurile pot fi de diferite vâscozități, care depind de utilizarea sosului.

De exemplu, sosul folosit pentru gătit va avea o vâscozitate mai mică, în timp ce cel folosit pentru dressing va avea vâscozitate ridicată. Ketchup-ul este făcut cu roșii, zahăr, oțet/acid acetic și condimente. În timp ce, sosul de roșii este făcut din roșii, ulei, carne sau supă de legume și condimente.

Nu folosește niciodată oțet. De asemenea, ketchup-ul este de natură rece și nu se servește niciodată fierbinte. În timp ce toate sosurile sunt servite calde. Pentru a face mai simplu, ketchup-ul este făcut cu o varietate de condimente. În timp ce sosul este făcut în general fără condimente.

Un alt punct major de diferență între sosul de roșii și ketchup este că, în general, sosul nu conține zahăr. În timp ce ketchup-ul are o anumită cantitate de zahăr și alte condimente dulci.

2.Diferențe

Ketchup-ul este făcut cu roșii, zahăr, oțet/acid acetic și condimente. În timp ce sosul de roșii este făcut din roșii, ulei, carne sau supă de legume, condimente și nu folosește niciodată oțet.

De asemenea, ketchup-ul este rece în natură și nu se servește niciodată fierbinte, în timp ce toate sosurile sunt servite calde. Pentru a face totul mai simplu, îl puteți înțelege deoarece ketchup-ul este făcut cu o varietate de condimente. În timp ce sosul este făcut în general fără condimente.

Un alt punct major de diferență între cele două este că, în general, sosul nu conține zahăr. În timp ce ketchup-ul are o anumită cantitate de zahăr și alte condimente dulci.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro