Reclamă

În zilele noastre, dispozitivele electronice au devenit esențiale pentru viața de zi cu zi. Într-adevăr, a petrece o zi fără smartphone poate părea imposibil pentru unii oameni. În același timp, pe rețelele de socializare sunt nenumărate sfaturi pentru creșterea duratei de viață a bateriei unui telefon mobil sau a unui computer. 

În acest articol, aflați miturile și adevărurile despre bateria și încărcătorul telefonului mobil.Trebuie să așteptați până când bateria se descarcă înainte de a reîncărca telefonul.

Sursa: Social media

Fals

Se recomandă să păstrați întotdeauna bateria telefonului încărcată la un nivel între 65-75%. Deși este dificil să pui acest lucru în practică, acest reflex ar face ca bateria smartphone-ului să reziste de până la trei ori mai mult în timp.

În realitate, nu ar trebui să așteptați niciodată ca bateria să fie descărcată înainte de a vă încărca telefonul. Dacă încărcați telefonul până la 100% când era la 5%, este posibil să-i reducă capacitatea și durata de viață.

Lăsând telefonul în priză în timp ce bateria este încărcată, îi poate scurta durata de viață

Adevărat

Unii oameni tind să doarmă și își pun telefoanele mobile pe noptieră pentru a se încărca în timpul somnului. Acest obicei prost poate deteriora bateria smartphone-ului pe termen lung. Într-adevăr, producătorii de telefoane mobile au implementat un sistem care oprește încărcarea odată ce bateria este încărcată complet (100%).

Cu toate acestea, dacă dispozitivul este lăsat în priză,  bateria telefonului se poate descărca peste noapte  și, în cele din urmă, se poate uza în timp.

Utilizarea unui încărcător de la altă marcă nu este recomandată

Adevărat

Nu toate încărcătoarele sunt neapărat compatibile cu dispozitivele noastre mobile. Încărcătoarele pe care le cumpărăm cu telefoanele noastre  sunt „inteligente” și detectează incompatibilitatea de tensiune. În plus, pot adapta puterea pe care o oferă. Cu toate acestea, dacă trebuie să utilizați un alt încărcător, asigurați-vă că este de aceeași marcă cu încărcătorul original și că furnizează curent corect.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro