Temperatura ideală de încălzire pentru a evita condensul.

Iarna este aproape din nou aici! Acest anotimp aduce din nou problema condensului în casa dumneavoastră. Și când te gândești că ai crezut în sloganurile vânzătorilor de geamuri duble și ale altor vânzători: „Gata cu condensul”.

Temperatura ideală de încălzire pentru a evita condensul: De ce fereastra are condens?

Este din cauza șocului termic. Pe o suprafață care se află în contact cu frigul și căldura în același timp, condensul apare pe suprafața mai caldă.  Cu alte cuvinte, atunci când umiditatea din aer intră în contact cu o suprafață rece, aceasta se transformă din gaz în lichid odată cu schimbarea de temperatură.

Cel mai urgent lucru este să … curățăm

Fenomenul se va repeta în mod inevitabil. În cazul în care apa se scurge de la ferestre pe pereți, structura pereților va fi deteriorată de apă. Nu este bun pentru zidărie.

Sursa: Social media

Ferestrele cu geamuri duble degajă apă. Acest lucru poate fi cauzat de componente de proastă calitate sau de garnituri de etanșare slăbite care permit ca o parte din aerul din exterior să intre în contact cu panoul din interior. Contactați instalatorul și cereți-i să rezolve problema sau întreprindeți singur remedierea.

Care este temperatura ideală pentru a evita condensarea?

Un alt punct este reglarea căldurii. În ceea ce privește condensarea, totul ține de diferența de temperatură. Puteți reduce fenomenul prin scăderea temperaturii interioare. Trecerea de la 23 de grade la 19 sau 18 grade este ideală. În aceste vremuri de creștere a costurilor energetice, acest lucru va reduce substanțial condensarea și va economisi energie.

Este recomandabil să curățați suprafața înainte de a o usca. Apoi vopsiți cu o vopsea hidrofugă, care va ține apa la distanță. De asemenea, se recomandă să se reducă încălzirea în această încăpere pentru a limita revenirea fenomenului. În timpul zilei, este indicat să coborâți temperatura la 15 sau 17 grade în loc să opriți caloriferul.