Reclamă

Când vine vorba de purtarea șosetelor în timpul somnului, acest lucru depinde de preferințele noastre personale. Unii oameni nu pot adormi dacă nu poartă șosetele care să le țină de cald, iar alții nu suportă gândul că transpira noaptea și se culcă fără acestea. 

Dar, după cum se dovedește, a dormi cu șosete poate avea niște consecințe neplăcute. Dacă faci parte din categoria celor care preferă să doarmă cu șosete, specialiștii sunt de părere că ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a face acest lucru.

Sursa: Social media

Fluxul sanguin poate fi afectat

Fără îndoială, purtarea șosetelor în timpul somnului crește temporar circulația sângelui. Dar dacă îți ții șosetele pe o perioadă mai  lungă de timp, acest proces începe să funcționeze invers, scăzând fluxul sanguin. Dacă aveți obiceiul de a purta șosetele peste noapte, pe termen lung, s-ar putea să vă încetinească fluxul sanguin.

Infecții ale pielii

Șosetele tale preferate cu modele amuzante te pot face să râzi și să-ți schimbe starea de spirit într-o zi mohorâtă. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la materialul din care sunt confecționate. Materialele sintetice , cum ar fi poliesterul, raionul sau nailonul, nu sunt prietenoase cu pielea. Aceste materiale nu vă lasă picioarele să respire. Transpirațiile nocturne sunt destul de frecvente, iar dacă dormi sub o pătură grea, mediul umed și cald creează un teren de reproducere perfect pentru bacterii. Acestea din urmă îți pot afecta picioarele. Dacă unele substanțe chimice dure au fost folosite pentru a vă trata șosetele, este posibil să aveți iritații și erupții cutanate, cunoscute și sub numele de dermatită provocată de îmbrăcăminte.

Poate afecta temperatura corpului

Când te odihnești noaptea, corpul tău continuă să funcționeze și, de fapt, se întâmplă multe lucruri în timp ce dormi. Temperatura corpului tău se schimbă de mai multe ori în timpul nopții și dormim mai bine când nu ne este atât de cald. Dacă purtați șosete care nu sunt confecționate din  țesături respirabile , temperatura corpului îți poate crește, perturbându-ți somnul.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro