Află modalitățile prin care poți scăpa de mirosul de mucegai imprimat în hainele tale.

Mirosul de mucegai de pe haine este una dintre cele mai mari terori în rândul gospodinelor. Acest miros vine în principal din cauză că hainele nu s-au uscat suficient.  Din fericire există soluții pentru a elimina acest miros urât.

În ciuda faptului că oricât de mult clătim hainele, acel miros de mucegai nu este îndepărtat. Există remedii casnice care ne vor ajuta să eliminăm această problemă. Pentru a preveni ca hainele să aibă acest miros, recomandăm întotdeauna ca hainele să fie lăsate să se usuce bine după spălare.

Sursa: Social media

Oţet

Înainte de a spăla îmbrăcămintea , trebuie să puneți hainele într-o soluție cu apă și cu oțet timp de câteva minute și apoi să o clătiți în mod normal. Acest lucru va elimina eficient mirosul de mucegai care a fost impregnat.

Praf de copt

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre aliații curățeniei. În acest caz, trebuie să distribuiți produsul pe îmbrăcăminte și să-l lăsați cel puțin o oră să acționeze. Apoi, puteți să-l spălați în mod normal și astfel veți îndepărta acel miros urât de mucegai .

Congelator

Odată ce hainele cu acest miros de mucegai au fost spălate , ar trebui să puneți îmbrăcămintea într-o pungă ermetică și să o puneți la frigider timp de o oră. Mai apoi, tot ce trebuie să faceți e să o scoateți și să o agățați în aer liber. Aceasta este o soluție pentru a elimina acel miros urât.

Folosiți mai puțin detergent

Una dintre cele mai frecvente greșeli la spălarea rufelor este să adăugați prea mult detergent, gândindu-vă că acest lucru va ajuta la îndepărtarea mirosului de mucegai de pe haine și le va face mai curate. Cu toate acestea, poate fi contraproductiv. Uneori, detergentul poate rămâne în interiorul fibrelor hainelor, așa că la fel se poate întâmpla și cu apa. Prin urmare, de aici poate apărea mirosul de mucegai.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.