Reclamă

Pentru mulți dintre cei care suferă de alergii, primăvara acestea provoacă strănut ușor, mâncărimi la ochi și chiar simptome severe asemănătoare gripei. Acestea pot dura luni de zile. Încă de la sfârșitul lunii februarie, în emisfera nordică, copacii, ierburile și buruienile eliberează polen în aer. 

Din fericire, există o serie de tehnici pentru prevenirea alergiilor de primăvară, indiferent dacă sunteți în aer liber sau acasă.

Modalități prin care te poți feri de polen

Sursa: Social media

Nivelul mare de polen este de obicei dimineața. Așa că, cel mai bine este să rămâneți în casă între orele 5 și 10. În zilele cu vânt, polenul este suflat în aer, așa că este, de asemenea, o idee bună să evitați să ieșiți în aer liber când este vânt.

Asigurați-vă că țineți ferestrele închise și limitați frecvența cu care deschideți ușile. Acest lucru va ajuta la limitarea cantității de polen care intră în casă.

Când te întorci în casă după ce ai stat o vreme afară, fă un duș și spală-te pe păr. Părul tău este un purtător important de particule de polen. Schimbați-vă și îmbrăcămintea! Polenul se poate agăța de țesătură și poate continua să producă simptome mult timp după ce intrați în casă.

La fel ca și părul tău, polenul se poate agăța de blana câinilor și pisicilor, iar prietenul tău blănos poate transfera acești alergeni pe lenjerie de pat și tapițerie.

Dacă aveți animale de companie care ies afară, poate fi necesar să vă aspirați podeaua chiar mai des decât de două ori pe săptămână pentru a ține la distanță polenul. Spălați animalul de companie mai des decât în ​​mod normal, de până la două ori pe lună.

Evitați să înșirați rufele în aer liber pentru a le usca în timpul sezonului de alergii de primăvară. În schimb, folosește-ți uscătorul sau investește într-o frânghie de interior pe care să o folosești în aceste perioade ale anului.

Polenul se poate agăța de cearșafuri și haine care atârnă pe fir și apoi poate fi transferat în casă când rufele sunt aduse înăuntru.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro