Reclamă

Cine nu a mâncat măcar o dată în viață mandarine? După ce am consumat acest fruct gustos, avem tendința de a arunca coaja acestui. Ei bine, de acum încolo va trebui să încetezi să faci asta. Coaja mandarinelor poate fi folosită pentru a face ceai, care la rândul lui oferă nenumărate proprietăți pentru sănătate.

Ceaiul de mandarină este o băutură foarte populară pentru aroma sa rafinată, dar nu sunt cunoscute și toate beneficiile pe care le oferă pentru sănătate. Mandarina are nobiletină, proprietate care, printre alte situații, previne obezitatea, reduce diabetul și, de asemenea, ateroscleroza. De aceea astăzi vom analiza temeinic beneficiile acestei infuzii.

Sursa: Social media

Diverse studii au arătat că coaja de citrice poate regla colesterolul din sânge, chiar mai bine decât diferite medicamente. Pentru a fi mai specifici, vă spunem că în acest ceai sunt concentrați de 20 de ori mai mulți compuși numiți flavone polimetoxilate decât în ​​sucul de fructe . Specialiștii susțin chiar că aceste substanțe ajută la metabolizarea mai bună a grăsimilor și trigliceridelor din ficat.

Ceaiul de mandarină întărește sistemul cardiovascular datorită bogăției sale în potasiu, care acționează ca un diuretic natural, în timp ce flavonoidele protejează pereții vaselor de sânge. În plus, acest ceai va elimina acidul uric datorită creșterii conținutului de apă și acid citric.

În același timp, ceaiul de mandarină este foarte bun pentru combaterea anemiei, deoarece vitamina C crește absorbția fierului furnizat de alte alimente și favorizează producerea de globule roșii. În consecință, persoanelor cu această patologie li se recomandă să bea o ceașcă mică din acest ceai în fiecare zi.

Cum se pregătește ceaiul de mandarină

Infuzia din coajă de mandarină se face simplu! Pentru a realiza infuzia, trebuie să fierbi o cană de apă. Când ajunge la punctul maxim de fierbere vom adaugă coaja de mandarină, închizând focul și așteptând încă 3 minute. Mai târziu, trebuie să adăugăm o lingură de mușețel sau levănțică pentru a obține un delicios ceai de mandarine care poate fi băut rece sau cald.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro