Reclamă

Evită arsurile solare iarna. Oricât de surprinzător ar fi, arsurile solare sunt o posibilitate chiar și iarna. Lunile reci ale anului pot părea un moment sigur pentru a nu purta cremă de protecție solară și a sta la soare pentru a te încălzi și, bineînțeles, pentru a obține puțină vitamina D.

Dar, din păcate, razele ultraviolete nu sunt mai puțin dăunătoare în timpul iernii. Ele ar putea duce în continuare la inflamarea pielii, erupții cutanate și roșeață, cunoscute în mod obișnuit sub numele de arsuri solare.

Dar, din fericire, în afară de a purta cremă de protecție solară, există o modalitate simplă de a ține la distanță riscul de arsuri solare iarna: consumul de fructe delicioase. Cercetătorii americani au descoperit că mâncatul a 60 de struguri într-o zi ar putea fi eficient în protejarea oamenilor împotriva riscului de arsuri solare.

Evită arsurile solare iarna. Iată cum!

Sursa: Social media

Experții spun că persoanele care mănâncă fructe în fiecare zi, timp de două săptămâni, sunt mai bine protejate împotriva riscului de deteriorare a pielii de către lumina ultravioletă. Efectul, cred oamenii de știință, este atribuit polifenolilor din struguri, un antioxidant natural care luptă împotriva inflamației.

Oamenii de știință americani, în cadrul studiului, au administrat pudră de struguri la 29 de participanți, iar la final au observat că o treime dintre persoane au avut o oarecare rezistență la lumina ultravioletă după ce au consumat pulberea.

Mai mult, 10% dintre participanți au avut rezistență timp de patru săptămâni după ce au încetat să mai consume suplimentul.

Care sunt riscurile de a trece cu vederea arsurile solare?

Potrivit cercetărilor, majoritatea cancerelor de piele sunt asociate cu radiațiile ultraviolete de la soare aproximativ 90 la sută apar din cauza îmbătrânirii legate de expunerea la soare. Nici în acest caz arsurile solare nu sunt mai puțin riscante, deoarece trecerea lor cu vederea și episoadele frecvente de inflamare a pielii ar putea fi asociate cu melanomul, cel mai frecvent tip de cancer de piele.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro