În ultima perioadă, numele și logo-ul companiei Kaufland România au fost folosite fraudulos și abuziv în cadrul unui concurs online fals care urmărește inducerea în eroare a participanților și a apropiaților acestora, conform unui comunicat al hipermarketului. Retailerul avertizează clienții să fie extrem de atenți deoarece se vor expune unor riscuri majore!

Pe platformele de socializare, circulă un mesaj fraudulos în numele hipermarketului: „Kaufland oferă vouchere în valoare de 200 lei fiecare pentru sărbători! Revendicați-l acum. 1 voucher pe persoană”. Cei care accesează link-ul vor și trimiși către site-ul www.kaufland.ro-promotie.com/ care nu aparține companiei Kaufland. Aceștia îi îndeamnă pe clienți să nu participe la astfel de concursuri.

Semnalul de alarmă tras de compania Kaufland după ce numele i-a fost folosit fraudulos

„De asemenea, reamintim clienţilor noştri să utilizeze întotdeauna ca surse de informare site-ul companiei www.kaufland.ro sau pagina oficială de Facebook. Toate concursurile şi promoțiile din mediul online organizate de Kaufland România au regulamente riguroase.”, au anunțat reprezentații hipermarketului într-un comunicat.

Toată lumea trebuie să știe asta! Tentativa de fraudă în numele companiei Kaufland! Cum poți fi indus in eroare
desprekaufland.ro

Kaufland nu este singura companie care a fost atacată

Kaufland operează cel mai mare lanț de hipermarketuri din țară, având o rețea de 111 magazine. Nu este singurul magazin căruia i-a fost folosit fraudulos numele sau logo-ul. În România au avut loc din ce în ce mai multe fraude de-a lungul timpului. Oamenii și-au luat destul de multe țepe pe baza unor link-uri trimise random de către participanții care n-au știut ce îi așteaptă.

Astfel, dacă vei primi orice tip de link și ești îndemnat să-l accesezi, nu o face sub nicio formă! Acest lucru nu se întâmplă doar în cazul hipermarketului. De-a lungul timpului, mai multe companii au avut de suferit din cauza mișcărilor frauduloase venite din partea hackerilor. Totul se întâmplă pentru a te identifica prin diverse mijloace și pentru a-ți extrage sume de pe conturile tale, ori pentru alte diverse motive.