Un expert în nutriție, Fabrizio Mancini, a vorbit despre alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru a ne vindeca ne anumite afecțiuni. Este foarte important să avem perioade în care să renunțăm la tot ce este nesănătos din punct de vedere alimentar, și să consumăm numai alimente sănătoase. 

Deja știm că fructele și legumele sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră. Important este să știm care sunt cele care vindecă anumite boli și să le consumăm cât de des putem.  

„Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, spune Mancini. 

Conform nutriționistului, există mii de studii efectuate de oameni de știință care au demonstrat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva anumitor afecțiuni. Mai clar, bolile cardiace, cancerul, dar și alte boli cronice, pot fi combătute sau chiar vindecate dacă adoptăm o dietă bazată pe fructe și legume. 

Iată care sunt cele cinci alimente pe care, dacă le consumăm atât cât trebuie, ne vor vindeca de boli grave. 

Care sunt cele cinci alimente vindecătoare

Pe primul loc se află broccoli. Această legumă este plină de vitamina C, vitamină care întărește sistemul imunitar. Este o super legumă care combate cancerul și, de asemenea, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.  

Conform studiilor, consumul de legume crucifere, cum ar fi broccoli, conțin diverși compuși bioactivi. Aceștia pot reduce daunele provocate de anumite boli cronice. 

Pe locul 2 în topul fructelor, vindecătoare, se află cireșele. Și aceste fructe ajută la combaterea cancerului. Studiile arată că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolile de inimă. De exemplu, consumul a 154 de grame de cireșe fără sâmbur oferă organismului 10% din DZR de potasiu. Acesta este un mineral esențial pentru a avea inima sănătoasă. 

Toată lumea trebuie să știe asta! Cele cinci alimente capabile să vindece bolile grave Social media

Cicoarea este extrem de importantă pentru organism. Această plantă purifică ficatul și splina și neutralizează aciditatea gastrică. Este indicată pacienților care au icter. De asemenea, consumul de ceai de cicoare ajută la scăderea în greutate a persoanelor care se confruntă cu boala ficatului gras non-alcoolic. 

Uleiul de cocos, aliment minune

Uleiul de cocos este un aliment care ajută sistemul imunitar și îl întărește, datorită conținutului de acid lauric. Acest acid luptă cu virusurile și bacteriile aflate în organism. Administrarea unei linguri de ulei de cocos pe zi este extrem de sănătoasă. 

Merișoarele sunt mană cerească. 220 ml de suc de merișoare ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Fiindcă aceste fructe conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, ele aută la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor. 

Potrivit oamenilor de știință, anumite substanțe pe care le conțin merișoarele pot distruge tumorile care cauzează cancerul de colon și de sân. 

Alte alimente vindecătoare

Acestea sunt dar câteva dintre alimentele care fac minuni pentru organismul nostru. Lista conține mult mai multe, după cum urmează: 

  1. fructe de pădure, 
  2. verdețuri, 
  3. ciuperci, 
  4. avocado, 
  5. alge, 
  6. ulei de măsline, 
  7. ghimbir, 
  8. turmeric, 
  9. usturoi, 
  10. iaurt.