Reclamă

Tiramisu după rețeta veche datează din secolul al XVll lea când era servit de către nobilime. cremos, lejer și cu un gust puternic de cafea, tiramisu a ajuns astăzi unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume.

 Tiramisu pas cu pas

În Italia, tiramisu are diverse povestioare pentru fiecare zona. În Lombardia se spune că deșertul a apărut din cauza unui chef care zgârcit fiind a preparat o prăjitură cu resturi de biscuiți și crema. O altă istorioară din Veneția spune că Tiramisu avea proprietăți afrodisiace și era servit cu precădere curtezanelor. Indiferent de proveniență sau trecutul lui, deșertul este unul cu adevărat decadent. Crema fină și frresh este înnobilată de gustul cafelei de calitate. Pentru a prepară rețeta aveți nevoie de ingrediente puține, însă de calitate. Pentru un gust autentic al prăjiturii este ideal să folosiți ingrediente cât mai aproape de cele italienești.

Tiramisu original are nevoie  de : mascarpone, bisuiti Biscotti italienești, cafea instant, 1 gălbenuș de ou, frișcă lichidă, zahăr pudra,ciocolată rasă pentru decor (opțional). Pentru început este necesar să pregătiți crema, astfel această va avea timp să ”se odihnească” la frigider. Bateți frișcă cu mixerul pentru 10 minute, iar peste aceasta adăugați treptat brânză mascarpone. Încorporați și adăugați zahărul pudra, și apoi gălbenușurile de ou crude. Atenție!Conform rețetei originale crema conține gălbenuș de ou crud. în cazul în care va doriți să savurați alături de cei mici, schimbați cafeaua cu sucul de fructe și nu mai adăugați gălbenușurile. Va fi la fel de gustos! Continuați să mixati paa obțineți o crema densă și catifelată.

 

Tiramisu la pahar sau la tava, acelasi gust decadent!Tiramisu se montează extrem de ușor alternând straturile de biscuiți cu cele de crema.Este necesar să inmuiati foarte puțîn fiecare biscuit în cafea instant îndulcită. Cantitățile prăjiturii se reglează de celel mai multe ori în funcție de numărul portiilor pe care îl doriți. Nu va fie frică să experimentați!


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro