Reclamă

Luna trecută, Ținutul Buzăului a intrat sub sigla UNESCO. Împreună cu acesta, au mai intrat alte opt regiuni din mai multe țări de pe glob. Această zonă este recunoscută drept teritoriu ce are valori naturale și culturale importante.

România este plină de ținuturi magice și unice, precum Ținutul Buzăului. El se întinde pe o suprafață de 1.000 de kilometri și se găsesc multe atracții turistice. Odată cu intrarea în UNESCO, zona va avea parte de dezvoltare economică, educațională și socio-culturală.

Mediul înconjurător va fi protejat cât mai mult de mâna omului, care ar putea distruge frumusețile naturii. Astfel, zona va atrage mai mulți turiști care va ajuta economia țării. Ținutul Buzăului a devenit al doilea geoparc din România, după Țara Hațegului.

„Ținutul Buzăului, aflat la limita dintre dealuri și munți, este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și are o populație de circa 43.000 de munteni. Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții ale acestei regiuni pitorești din zona de curbură a Carpaților, au anunțat reprezentanții echipei care a făcut demersurile necesare pentru validarea oficială.”, a scris Mediafax.

Sursa foto: tinutulbuzăului

Ce se vizitează în Ținutul Buzăului?

În Ținutul Buzăului poți vizita 24 de atracții turistice, fiind un loc în care natura predomină. Localnicii încearcă să ducă tradițiile zonei cât mai departe și se transmit din generație în generație.

O zonă care poate fi vizitată și aduce anual mii de turiști este zona vulcanilor noroioși. Ei de întind de la Beciu din Subcarpații Buzăului dintre Berca și Arbănași. Mai sunt astfel de vulcani și la Pâclele Mari și Pâclele Mici. Rezervația se întinde pe 30 de hectare între localitățile Scorțoasa și Berca.

Solul în această zonă este sulfuros, iar vegetația nu poate exista aici. Sunt câteva specii de plante care s-au adaptat, precum Nitraria schoberi și Obione verrucifera. Fauna este una săracă datorită mediului, dar scorpionul și termina se simt în largul lor, fiind specii rare.

La 60 de km de Buzău există o comună care adăpostește flăcări care ard continuu. Fenomenul natural mai este întâlnit în țări precum SUA, Australia sau Turcia. Este denumit „Focul viu” și este generat de gazele naturale care se emană din pământ prin fisurile scoaței terestre. Totodată, se mai poate vizita și fostele mine de chihlimbar, forme de gospodării sculptate în piatră sau lacuri formate din topirea ghețarilor.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro