Gestul Patriarhului Rusiei a stârnit deja controverse în rândul rușilor


Din zi în zi, situația dintre Rusia și Ucraina este tot mai tulbure. De pe margine, analiștii politici și istoricii fac scenarii, în timp ce panica se așterne mai mult. Anunțul dat de Putin la începutul acestei săptămâni a creat o întreagă isterie în Rusia.

Mii de oamenii s-au înghesuit la granițele țării să scape din statul condus de acesta. De altfel, alții au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurii mobilizării.

Patriarhul Kirill al Rusiei face acum un anunț cel puțin neașteptat.

Îi încurajează pe tineri să își apere țara

În cadrul unei slujbe recente, conducătorul Bisericii Ortodoxe a Rusiei a făcut declarații surprizătoare. Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe tinerii ruși să nu se teamă de moarte. Mai mult, clericul a precizat că cei care își dau viața pentru patria lor vor ajunge în Împărăția lui Dumnezeu.

Mergeți cu curaj pentru a vă îndeplini datoria militară. Și nu uitați că, dacă vă dați viața pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Patriarhul Rusiei, conform Newsweek.

Totodată, Înaltul Bisericii Ortodoxe din Rusia a specificat că Rusia și Ucraina au același popor, iar acesta ar trebui să creadă în „Sfânta Rusie”.

Cuvintele clericului au stârnit numeroase controverse mai ales în mediul online. Acestea vin pe fondul anunțului lui Vladimir Putin de a instala mobilizarea parțială. Acest lucru înseamnă că tinerii din rezervă vor fi chemați la luptă pentru țara lor.

Imediat după ce acest anunț a fost făcut, rușii au împânzit granițele de ieșire din țară. Spre Finlanda de exemplu, timp de câteva zeci de ore, cozile de la ieșirea din țară erau kilometrice.

După două zile însă, Finlanda a decis să închidă granița cu Rusia.

Se vorbește însă despre o mobilizare uriașă a rușilor care nu vor să ia parte la conflictul cu Ucraina. Pe rețelele de socializare, unii creatori de conținut au specificat că mulți ruși își vând locuințele în încercarea de a pleca din țară.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.