Odată cu instalarea crizei epidemiologice în țară au ajuns români care munceau până acum peste hotare. Într-un context al viitorului total necunoscut, cel mai probabil mulți dintre aceștia vor rămâne să muncească în tra.

Fie că vor să se angajeze sau își doresc să între în sectorul muncii pe cont, propriu aceștia vor avea variante.  Cel puțîn aceast fapt este susținut d ecatre premierul Ludovic Orban.

Că prim plan de bătaie, Orban a anunțat că tinerii întorși vor fi isprijiniti financiar în a-și deschide o fermă. Domeniul agricol având în ultimele luni extre d emult de suferit în urmă secetei da.

”Avem resurse pentru tinerii fermieri, un program pentru tinerii fermieri, pentru a demara un program de susținere a tinerilor fermieri, cu ajutoare, mi se pare, până la 40.000 de euro pentru construcția unei ferme. ” a menționat premierul.

Mai mult, acesta susține că varianta ar putea fi una care să-i determine pe români să nu mai aleagă emigrarea.

” O să încercăm să dezvoltăm programe în care să le permită să își deschidă o fermă în România.” a mai adăugat Ludovic Orban.

Premierul a menționat că de la sfârșitul lunii februarie și până în prezent au intrat în România 1 279.000 de persoane. Totodată, iconform declarațiilor sale, n țară peste 30.000 de anjagati au rams fără contractele de muncă.

Pe lângă planurile de viitor, pentru moment premierul a declarat că statul va susține fermele afectate în acest moment de seceta. Acesta susține că în ultimii 11 ani nu au mai fost acordate despăgubiri pentru acest sector.

Deocamdată  au fost înființate comisiile de control care vor evalua pagubele. Abia ulterior  pentru a fi acordate sumele de bani în raport pierderile agricultorilor.