Reclamă

Dacă în trecut era o adevărată bătălie pe locurile de admitere în cadrul școlilor de poliție, lucrurile s-au schimbat total. În 2023, tinerii nu mai visează să poarte uniforma de polițist. O arată clar situația înscrierilor în cadrul școlilor MAI din țară. Situația rste deja îngrijorătoare, iar reprezentanții unităților școlare nu știu ce soluții să adopte pentru a îndemna din nou tinerii spre o astfel de carieră.

Tinerii din România nu își doresc o carieră în Poliție

Odinioară, în această perioadă, școlile de poliție din țară făceau față cu greu candidaților dornici să urmeze cariera în domeniu. Probele pe care aceștia le aveau de susținut erau o adevărată întrecere pentru care cei dornici se pregăteau luni de zile. 2023 aduce o perspectivă diferită în acest sens, îngrijorătoare pentru reprezentanții acestor unități școlare. De altfel, la fel de îngrijorătoare ar trebui să fie și pentru reprezentanții MAI care ar putea rămâne fără angajați în următorii ani.

Conform cifrelor, în prezent, sunt înscriși la admiterea în MAI doar 0,73 de candidați pe un loc. De altfel, acesta poate fi denumit unul dintre cei mai dificili ani din cadrul acestui tip de învățământ.

Numărul candidaților pentru aceste școli ale MAI s-a redus considerabil în fiecare an.  Una dintre cele mai căutate unități de profil din România era Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina. An de an, candidații umpleau străzile orașului pentru a da probele de admitere.

Tot ei așteptau ulterior cu sufletul la gură, rezultatele. În acest an dintre cele 1340 de locuri disponibile, doar 1002 ar putea fi ocupate. Asta pentru că doar acești viitori absolvenți și-au manifestat interesul pentru a se înscrie în cadrul unității. Nici celelalte școli din țară nu stau mai bine la acest capitol. Nici pe departe locurile scoase la concursul de admitere nu au fost ocupate.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro