Reclamă
Reclamă

Tânăra Loredana Ionela Atănăsoaie, care şi-a ucis prietena în Mangalia, a fost condamnată joi la 16 ani de închisoare de către Curtea de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis apelul declarat de mama victimei împotriva deciziei Tribunalului Constanța, care o condamnase pe Atănăsoaie la 15 ani și trei luni de închisoare.

„În baza art. 423 alin. 2 Cod procedură penală desfiinţează în parte sentinţa penală apelată și, rejudecând: În baza art. 188 alin. 1 Cod penal raportat la art. 396 alin. 1, 2 și 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela – la pedeapsa închisorii de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă săvârşită la data de 05/06.08.2023)” se arată în minuta instanței.

Reclamă

Instanța a hotărât să aplice tinerei pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de trei ani, urmând să execute pedeapsa de 16 ani de închisoare.

De asemenea, Loredana Ionela Atănăsoaie a primit două ani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, un an pentru acces ilegal la un sistem informatic, și câte trei ani pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Procurorii au stabilit că, în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau într-un hotel din staţiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe prietena sa, victima C.E.A., în zona gâtului. Tânăra a decedat în urma unei hemoragii masive. Ulterior, trupul victimei a fost pus într-un geamantan și abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia.

În plus, anchetatorii au explicat că Atănăsoaie a furat cardul bancar al victimei și a retras fraudulos suma de 2.000 de lei dintr-un ATM. „În dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a accesat fără drept sistemul informatic al unei bănci și a efectuat mai multe retrageri în valoare totală de 2.000 de lei”, au afirmat procurorii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro