Autoizolarea populației din cauza coronavirusului impusă de mai multe state ar trebui să fie un moment prielnic pentru a recupera din timpul pierdut. Acum este momentul perfect ca familiile să își petreacă timpul împreună, dar mai ales să se cunoască mult mai bine.

Unele cupluri profită din plin de aceste momente, în timp ce alții ajung să își de-a seama că nu sunt lângă persoana potrivită.

Reclamă

După nu foarte mult timp petrecut cu familiile, se pare că au început să apară și despărțirile. Mai mulţi avocaţi din New York, specializaţi în divorţuri, au povestit că, în ultima săptămână, numărul celor care le-au solicitat serviciile a crescut cu 50%.

Unii soți descoperă că partenerul nu este ceea ce trebuie şi cer separarea. Nu ajută prea mult nici incertitudinea financiară generată de pandemie.

Neajunsurile din cauza crizei provocate de coronavirus nu este un atuu, de aici pornind foarte multe certuri în cupluri. Unii soți care și-au pierdut locul de muncă sunt cu psihicul la pământ, iar acest lucru nu face decât să stârnească frustrări în cuplu.

Totuși sunt și cazuri fericite, pe care pandemia provocată de coronavirus îi unesc. Mai mult, este posibil ca după această perioadă de izolate să crească natalitea, pentru a compensa cu numarul persoanelor decedate din cauza virusului.