Tily Niculae este o actriță cunoscută din țară, dar în ultimii ani s-a axat pe viața de familie. Aceasta are mămica a doi copii frumoși și, alături de partenerul ei, Dragoș Petrescu fac o echipă bună în creșterea lor. Fiul cel mic, Radu s-a născut cu intoleranță la gluten și are nevoie de un regim special.

Tily Niculae se împarte între viața de familie și cariera sa. Deși nu își mai dorește să apară pe micile ecrane, aceasta desfășoară diverse proiecte de colaborare. Fiul său de doar 2 ani se luptă cu intoleranță genetică la lactoză și are nevoie de un regim special. Mâncarea pentru el trebuie gătită proaspătă și nu are voie anumite alimente fiindcă poate avea reacții adverse.

„Alimentaţia lui Radu, care m-a epuizat psihic. El s-a născut cu intoleranţă genetică la lactoză şi mereu trebuie să fiu atentă la ce-i ofer, ba mai mult, corpul lui nu poate fi încărcat cu histamină, fiindcă are reacții, ceea ce înseamnă că, de exemplu, o banală de banană nu-i pot oferi zilnic, masa trebuie să fie proaspătă de fiecare dată (adică gătită în ziua respectivă sau la minut). Iar la toate acestea se adaugă şi preferințele mofturoase ale Sofiei. Dacă el mănâncă ceva, nu mănâncă ea, dacă el are voie ceva, nu dorește ea și invers. Practic, în toată perioada, lumea vedea pe Instagram cât gătesc.”, a spus Tily Niculae pentru okmagazine.

Sursa foto: Social media

Tily Niculae scrie o carte despre intoleranța fiului său

Tily Niculae își dorește să ajute mămicile care se confruntă cu aceeași problema în privința alimentației. Aceasta a avut nelămuriri și întrebări la început, dar nu a avut răspunsurile necesare și a căutat singură. Actrița știe că pe un drum nu e niciodată ușor să mergi de unul singur, astfel va fi alături de femeile care se luptă cu problema la micuții lor.

„Pregătesc o carte despre copiii cu intoleranţă genetică la lactoză, cum este Radu. Când găseşti puţin suport de la cineva trecut prin asta şi care poate să-ţi traducă problema medicală în termeni pe înţeles, deja nu mai ai grijile prin care am trecut eu: selecţia alimentelor, ce meniu îi fac… Şi, aşa cum am făcut cartea la Sofia, gândind singură o caravană de 3.600 de kilometri în toată ţara, ocupându-mă singură de parteneriate, deschizându-mi uşi şi ajungând cu cartea sold-out, aşa voi face şi acum.”, a mai spus Tily Niculae.