TikTok, una dintre cele mai populare platforme de entertainment din lume, se confruntă cu o interdicție în această țară. Autoritățile de acolo au luat această decizie în încercarea de a proteja starea de bine a populației și de a controla distribuirea necontrolată a imaginilor dăunătoare.

Decizia oficialilor nepalezi de a interzice TikTok

Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Nepal, Rekha Sharma, a anunțat că decizia de a interzice TikTok a fost luată în cadrul unei reuniuni a cabinetului. Motivul principal al acestei decizii este asigurarea unei armonii sociale în țară. Echipa tehnică lucrează în prezent la închiderea platformei.

Preocupări legate de siguranța cibernetică și materialele nedorite

În ultimii ani, Nepalul a înregistrat peste 1.600 de cazuri de fraudă cibernetică prin intermediul platformei TikTok.

Purushottam Khanal, șeful Autorității de Telecomunicații din Nepal, a solicitat deja furnizorilor de internet să închidă aplicația. Există îngrijorări cu privire la distribuirea necontrolată a materialelor nedorite și la siguranța cibernetică în general.

TikTok-ul va fi interzis! Motivul pentru care oficialii au luat această măsură drastică

Opiniile divergente cu privire la interzicerea TikTok

Există opinii diferite în rândul liderilor politici nepalezi cu privire la interzicerea TikTok. Pradeep Gyawali, fost ministru de externe și lider înalt al Partidului Comunist din Nepal (Marxist-Leninist Unificat), susține că reglementarea este necesară pentru a controla abuzurile pe rețelele sociale, dar închiderea platformei este o măsură complet greșită.

Gagan Thapa, liderul partidului Congresul Nepalez, consideră că această interdicție este o încercare de a înăbuși libertatea de exprimare.

TikTok și interdicțiile în alte țări

Nepalul nu este singura țară care a încercat să interzică TikTok. În Statele Unite, fostul președinte Donald Trump a avut și el preocupări legate de această platformă și a încercat să o interzică.

De asemenea, India a interzis TikTok și alte zeci de platforme dezvoltate de companii chinezești, invocând motive de securitate și integritate națională.