Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că TikTok-ul este una dintre cele mai profitabile platforme pentru creatorii de conținut. Din ce în ce mai multe persoane s-au mutat pe această platformă, iar sumele pe care le câștigă în urma videoclipurilor postate sunt de-a dreptul halucinante. Însă, viața bună din online este pe punctul de a se sfârși.

Încă din perioada pandemiei, TikTok și-a adjudecat un rol important în rândul aplicațiilor social media. Pe primul loc în topul descărcărilor, TikTok a început să devină una dintre platformele care oferă adevărate salarii celor dispuși să petreacă cât mai mult timp aici.

Dincolo de campanii sponsorizate care se desfășoară pe TikTok, multe persoane au început să câștige bani frumoși după ce au stat ore bune pe live-uri sau au adunat un număr impresionant de aprecieri. Însă, acest lucru este pe cale de a se schimba.

Începând din luna decembrie, mai exact, de pe 16, TikTok va opri fondul de resurse alocat creatorilor de conținut. Cu alte cuvinte, nu vor mai exista bani la dispoziția celor care doresc să câștige de pe urma acestei platforme.

TikTok, lovitură dură pentru creatorii de conținut. Platforma nu va mai oferi niciun ban influencerilor

TikTok nu mai are finanțe

Momentan, creatorii din România nu sunt deloc în pericol, căci măsura se va aplica, în primă fază, în țări precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța și Germania.

Încă de acum câteva luni, influencerii s-au asigurat că nemulțumirile lor financiare sunt auzite. Se pare că mai mulți creatori de conținut au fost plătiți cu sume infime, deși cei de la TikTok au alocat un fond de 3 miliarde de dolari pentru acest sector.

Nu doar peste hotare este popular TikTok-ul, ci și la noi în țară. Studiile arată că peste 7.4 milioane de români folosesc lunar această aplicație și aproape că au uitat de Instagram sau de bătrânul Facebook. Însă, rămâne de văzut câți vor mai continua să fie activi după noua măsură.