Un tânăr din America suferă de o boală pulmonară cauzată de țigările electronice.Viciul tânărului Adam Hergenreder, în vârstă de 18 ani, aproape că l-a omorât.

Plămânii lui au fost atât de afectați de obiceiul său de a fuma, încât doctorii i-au comparat cu cei ai unui bătrân de 70 de ani. În cadrul unui interviu, Adam a declarat:„Este atât de înfiorător să te gândești la asta – ce a putut să facă acel mic dispozitiv plămânilor mei”.

Se pare că tânărul american nu este singurul care suferă de o boală pulmonară cauzara de țigările electronice. Sute de utilizatori ai acestor așa numite „înlocuitoare pentru țigările tradiționale” au acuzat dureri, toți suferind de aceeași boală misterioasă. Doctorii încearcă să găsească cauza acestor probleme de sănătate, însă până în prezent totul rămâne acoperit în mister.

Conform unui anunț oficial al Centrului de Control și Prevenire al Bolilor din SUA, există peste 450 de cauze posibile ale bolilor de plămâni care sunt asociate cu țigările electronice. Pe lângă numărul de bolnavi, s-au raportat și 6 decese din cauza acestora.

Adam a povestit că a început să fumeze în urmă cu un an și jumătate, deoarece tot grupul lui de prieteni făcea asta. De asemenea, el a afirmat: „Nu avea gust de țigară, avea un gust bun”.

Starea de sănătate a tânărului a fost una destul de critică. Inițial s-a manifestat prin frisoane și grețuri, însă dacă nu ar fi ajuns la spital în scurt timp, risca caplămânii lui să cedeze, cauzându-i moartea. Acum tânărul este mai bine, însă doctorii spun că plămânii săi nu vor fi refăcuți niciodată în totalitate.

Povestea tânărului Adam ar trebui să fie un semn de alarmă pentru fumătorii de pretutindeni, indiferent dacă sunt consumatori de țigări electronice sau clasice. Este uimitor cât de ușor poate prinde un viciu atât de nociv în rândul tinerilor, doar din cauza grupului de prieteni sau a dorinței de a fi acceptat social.

 

sursa: cnn.com