Reclamă

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, românii cu venituri modeste vor beneficia de sprijin financiar sub formă de tichete. Distribuirea acestor tichete va începe la data de 18 aprilie 2024, prin intermediul Poștei Române, urmând ca până la data de 26 aprilie, acestea să ajungă la toți beneficiarii eligibili.

Pentru a beneficia de acest ajutor, cetățenii trebuie să fi depus o solicitare până pe 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. În plus, aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții, cum ar fi prezentarea actului de identitate și a altor documente care să ateste nivelul veniturilor.

Tichetele vor ajunge la următoarele categorii de persoane: cetățeni cu venit minim de incluziune, persoane cu diferite grade de handicap, pensionari cu venituri proprii nete sub 1.450 de lei, sau indivizi cu vârsta peste 60 de ani fără nicio sursă de venit declarată. Beneficiarii pot primi un singur tichet, indiferent dacă se încadrează în mai multe categorii.

Valoarea tichetelor poate varia de la un județ la altul, sumele oscilând între 70 și 150 de lei, în funcție de bugetul alocat de primării. Acest sprijin financiar poate fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Pe lângă aceste măsuri, statul a majorat ajutoarele sociale pentru diverse categorii de beneficiari, începând cu luna martie. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, ajutoarele pentru persoanele cu handicap și indemnizația pentru creșterea copilului.

De exemplu, indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap grav va crește de la 419 lei la 462 lei, iar indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap accentuat va crește de la 317 lei la 350 de lei.

În plus, Guvernul promite stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. În același timp, mamele tinere aflate în situații defavorizate vor primi tichete electronice în valoare de 2.000 de lei, pentru achiziționarea elementelor necesare pentru un trusou în primele trei luni după naștere.

În acest context, Guvernul anunță că va majora și suma acordată pentru părinții care beneficiază de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor. Aceștia vor primi 85% din media veniturilor nete lunare realizate în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro