Reclamă

Într-o Românie care se vrea dezvoltată la standarde europene, pe punctul de a intra în Schengen, realitatea lovește dur. Numeroase persoane trăiesc la limita subzistenței încercând să supraviețuiască din bunăvoința celorlalți. De altfel, una dintre modurile de a face un ban zilnic rămâne strada.

Cum își câștigă pâinea această femeie bătrână ?

Dacă mulți dintre cei care au o astfel de situație aleg doar să cerșească, există și excepții. Este cazul unei bătrâne care nu vrea cu  nici un chip să primească bani degeaba. Este extrem de săracă, dar cu propriile puteri, realizează lucruri demne de toată aprecierea.

O bătrână din România croșetează căciuli, pălării, ciorapi și alte accesorii de aceste gen pentru a le vinde la colț de stradă. În schimbul a câtorva zeci de lei, bătrâna oferă prețioasele obiecte ieșite din mâinile ei muncite. Un internaut a filmat-o pe bunicuță, iar apoi a publicat imaginile pe internet.

În cadrul filmulețului, tânărul îi oferă femeii sărmane 100 de lei fără să pretindă nimic în schimb.

Filmulețul a devenit viral în mediul online. De altfel, imaginile au atras numeroase aprecieri.Internauții l-au felicitat pe tânăr pentru gestul de a-i oferi bătrânei suma de bani fără a pretinde nimic în schimb.

România, țara în care sărăcia atinge cote alarmante

În ultimii ani, tot mai multe persoane ajung în stadiul de a trăi la limita subzistenței. De altfel, marile orașe din țară sunt împânzite de cerșetori. Să nu uităm însă că o cifră importantă dintre aceștia este relevantă, figurând pe teritoriul altor state. Mai exact, aceasta se referă la cei care au plecat în străinătate pentru a-și câștiga acolo din cerșetorie.

Dintre toate zonele țării, Capitala este în mod cert fruntașă în acest sector. În toate zonele din București regăsești persoane fără adăpost cu o mână întinsă pentru a primi ajutor.

De altfel, dincolo de toate încercările de a stopa fenomenul, cerșitul se practică încă nu doar în țara noastră.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro