Reclamă

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca măcar odată în viață să vorbești singur. Deși te-ai întrebat de ce faci asta, trebuie să știi că sunt mai multe explicații la mijloc. Pe lângă cele oferite de psihologi și de cercetătorii, există o variantă care îți va da fiori. Trecând într-o zonă mistică, se spune că în momentul în care te surprinzi vorbind singur, de fapt, nu vorbești singur. Care este explicația?

Cele mai obscure teorii spun că în momentul în care gândești cu voce tare, înseamnă că vorbești cu o rudă decedată, de care ai fost foarte apropiat. Lipsa ei ți-a provocat multă durere, iar prin acest mod subconștientul tău încearcă să înlocuiască, într-un fel, lipsa ei.

Oamenii care vorbesc singuri depășesc limita normalității?

pixabay

Dacă vorbim din punct de vedere psihologic, există mai multe teorii care afirmă că oamenii ce gândesc cu voce tare fie sunt adevărate genii, fie au probleme psihologice.

Ți s-a întâmplat vreodată, trecând pe stradă, să vezi oameni care vorbesc singuri. Desigur, în majoritatea cazurilor, sunt catalogați drept nebuni. Ei bine, realitatea este alta. Nivelul ridicat de stres și problemele care invadează mintea creează o presiune psihică puternică. Astfel, nu se mai ține cont de nimic, încât începi să vorbești singur, chiar dacă nu îți dai seama imediat.

Psihologii spun ca acest comportament este tradus ca un moment de pauză, de respiro. Astfel, se observă o eliberare a stresului și crește sentimentul de încredere în sine.

Persoanele sensibile obișnuiesc să facă asta destul de des. Deseori vorbesc cu animalul de companie, cu plantele sau obiectele din casă. Anxietatea socială și lipsa curajului de a spune oamenilor ce vor sau ce cred sunt cauzele principale care conduc la o astfel de situație.

Este un fel de joc pentru persoanele lipsite de încredere în sine. Printr-un astfel de comportament, ele reușesc să aibă mai mult curaj.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro