Reclamă

Deși reprezintă cea mai mare durere pe care oamenii o pot simți, moartea este un proces la fel de normal precum nașterea. Desigur, deși ne-am dori ca cei dragi să fie nemuritori, acest lucru este imposibil. Moartea este un subiect abstract și sobru, pentru majoritatea oamenilor. Există foarte multe curiozități despre cum și când are loc acest proces.

Pe lângă tradiții și superstiții cunoscute despre moarte, mulți nu știu că există anumite ore, la care oamenii își dau duhul. Care sunt cele mai comune au descoperit chiar pasionații de acest domeniu. Potrivit unor studii, cele mai multe decese au loc în intervalul 3-4 dimineața.

Majoritatea oamenilor mor în jurul acestor ore. Care este explicația științifică

pixabay

Poate părea înfiorător, însă este un lucru demonstrat. Potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul anilor, s-a aflat care sunt orele la care sunt înregistrate cele mai multe decese.

Nu există un timp anume, moartea poate veni oricând, la oamenii de toate vârstele. Nu întreabă pe nimeni și nici nu anunță. În majoritatea spitalelor însă, s-a observat că foarte mulți pacienți au decedat între orele 3:00 și 4:00. Observând acest lucru, a fost descoperită și o explicație științifică. Iată de ce majoritatea oamenilor mor cu doar câteva ore înainte de răsărit.

Explicația plauzibilă este aceea că în acest interval de timp corpul se pregătește pentru a-și reintra în ritm. Pentru a fi pregătit de activitățile zilei care urmează a începe, creierul începe să lucreze. El face loc pentru evenimentele care urmează să se desfășoare în ziua următoare.

„În acest moment, adrenalina și hormonii antiinflamatori sunt la cel mai scăzut nivel, ceea ce provoacă îngustarea căilor respiratorii. Compușii care declanșează spasme sunt, de asemenea, la cel mai mare nivel în acest moment și o persoană este mai probabil să moară în acest interval orar, conform cercetărilor medicale de la Harvard”, potrivit informațiilor oferite de operanews.com.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro