În ultimii ani, boala Alzheimer face tot mai multe victime odată ce înaintăm în vârstă. În momentul actual, nu există un tratament care să o elimine de tot, dar sunt mai multe medicamente ce ameliorează simptomele. S-a descoperit cea mai bună vitamină care poate preveni această boală.
Demența este reprezentată de pierderea memoriei, a limbajului sau a altor abilități. S-a constat că această boală apare în momentul în care există prea multe proteine anormale în creier și opresc celulele să funcționeze la fel de bine și le deteriorează. Un alt tip de demență este cel vascular, unde fluxul sanguin nu funcționează corect pentru a ajunge la celulele din creier.
Asociația Alzheimer a anunțat că persoanele de peste 65 de ani sunt mult mai predispuse să dezvolte această boală. În prezent, peste 6,5 milioane de oameni au demență doar pe teritoriul Statelor Unite. Câteva semne ale demenței sunt incapacitatea rememorării amintirilor, dificultăți de comunicare sau uitarea numelor membrilor din familie.
Ce vitamină provine boala
De-a lungul anilor, aportul de vitamine și minerale este foarte util pentru a ne menține sănătoși și plini de vitalitate, pentru a face față activităților de zi cu zi. O singură vitamină ne ajută să ținem Alzheimerul la distanță și anume vitamina K. Ea se găsește în legumele cu frunze verzi.
„Procesul de îmbătrânire este asociat cu deteriorarea funcțiilor creierului. Vitamina K este o vitamină naturală solubilă în grăsimi… protejează creierul de dezvoltarea bolii Alzheimer. Există o cantitate zilnică recomandată pentru vitamina K, care variază în funcție de vârstă. Consumarea unor cantități adecvate de legume și fructe este satisfăcătoare pentru a menține nivelurile normale de vitamina K. Cu toate acestea, sunt disponibile și suplimente pentru a înlocui sursele naturale în caz de incapacitate de a le consuma.”, a declarat El-Sherbiny, profesor de anatomie la Universitatea AlMaarefa.
Pentru a verifica cât de eficientă este vitamina K s-au făcut mai multe studii pe șobolani pe o perioadă de 17 luni. La un grup s-a administrat vitamina K2, iar al doilea grup nu a primit nimic. Ei au trecut prin mai multe teste pentru a vedea eficiența cognitivă.
La sfârșitul studiului, șobolanii care au primit suplimente au avut niveluri reduse de tulburări cognitive, depresie și anxietate. Ei au surprins oamenii de știință deoarece au experimentat memorie spațială și o capacitate de învățare îmbunătățită.