Fostul prim-ministru Theodor Stolojan a exprimat vineri seara, în cadrul unei emisiuni la Digi24, preocupările sale legate de primăria condusă de Cristian Popescu Piedone, descriind situația drept „sulfuroasă” și nedorită pentru susținere din partea Partidului Național Liberal (PNL). Stolojan a menționat, de asemenea, preferința sa personală pentru Nicușor Dan, în contextul în care actualul edil al Capitalei nu își dorește afilierea la PNL.

„Piedone nu este candidatul pe care mi-l doresc la București, inclusiv cu informația de azi, că are 42 de rude angajate”, a declarat Stolojan, subliniind principalele motive de reticență ale PNL de a susține candidatura lui Piedone. Conform spuselor sale, chiar dacă Bucureștiul a beneficiat de anumite lucrări majore, așteptările PNL au fost mai elevate, ducând la explorarea altor opțiuni politice.

Despre Nicușor Dan, Stolojan a afirmat: „Din punctul meu de vedere, personal, dacă Cîrstoiu nu reușește, mi-aș dori să câștige domnul Nicușor Dan”, evidențiind o posibilă preferință alternativă în cadrul PNL, în ciuda reticenței oficiale a partidului de a-l integra pe Dan în rândurile sale. Stolojan a adăugat că un eventual eșec al PNL în următoarele alegeri europarlamentare ar trebui să ducă la asumarea responsabilităților în cadrul conducerii partidului, deși se arată încrezător că sondajele nu indică un astfel de scenariu negativ.