Fostul lider liberal, Theodor Stolojan, a oferit opinii importante în cadrul emisiunii „LIVE cu Rotaru și Kiss” legate de peisajul politic actual și candidaturile potențiale la alegerile prezidențiale. Subiectul central a fost evaluarea șanselor lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu în cursa prezidențială, în contextul în care Mircea Geoană nu ar avea sprijinul unui partid.

Stolojan a menționat că, în absența unui partid suport pentru Geoană, Nicolae Ciucă, actualmente perceput ca fiind „cel mai calificat” dintre candidați, ar avea oportunități semnificative de a candida și eventual de a câștiga funcția prezidențială. Se consideră că experiența lui Ciucă în luarea deciziilor în momente critice îl poziționează avantajos față de Geoană, descries de Stolojan ca fiind un „birocrat”.

În discuție s-a abordat și posibila continuare a alianței actuale dintre partidele politice după alegerile prezidențiale, subliniindu-se că interesele României în Europa sunt armonizate între PSD și PNL, ceea ce ar justifica colaborări viitoare în baza rezultatelor bune.

Stolojan a împărtășit de asemenea îngrijorarea cu privire la atracția unor sectoare ale societății românești față de discursuri populiste, în contextul dificultăților economice.