Fostul lider liberal Theodor Stolojan consideră că Nicolae Ciucă are cele mai mari șanse de a deveni președintele României, comparativ cu Mircea Geoană și Marcel Ciolacu. Prin declarațiile făcute la emisiunea “LIVE cu Rotaru și Kiss”, Stolojan a subliniat că funcția de președinte necesită capacitatea de a lua decizii în situații critice, o competență pe care Ciucă o posedă.

Conform lui Stolojan, Mircea Geoană, deși are o poziție semnificativă ca actual secretar general al NATO, ar fi mai puțin potrivit pentru această funcție, descriindu-l drept un birocrat. În opinia sa, dacă Geoană nu va fi susținut de un partid, are șanse scăzute să ducă o campanie electorală eficientă.

De asemenea, fostul lider liberal a menționat că există posibilitatea ca atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu să candideze la alegerile prezidențiale, fiecare având susținerea partidelor lor. Aceasta ar reflecta diversitatea în concepție și rezultatele diferite ale celor două partide.

În contextul actual politic și social din România, Stolojan a evidențiat importanța alianței dintre PNL și PSD, subliniind că interesele României în Uniunea Europeană sunt comune pentru ambele partide. A avut și critici la adresa mesajelor populiste, remarcând dificultățile cu care se confruntă anumite grupuri sociale din România.