Fostul premier Theodor Stolojan a evidențiat, într-o intervenție la Digi24, necesitatea de a revizui legislația care interzice managerilor de spitale să presteze activități medicale în afara instituțiilor pe care le conduc. Stolojan a apreciat inițiativa medicului Cârstoiu de a organiza o conferință de presă pentru a clarifica viziunea sa asupra situației actuale din sănătate.

"Mi se pare foarte corect ce a făcut domnul Cîrstoiu, în fine a ținut această conferință de presă în care a explicat cum vede dânsul toată situația. Am reținut și faptul că există o problemă în acea ordonanța de urgență care interzice managerilor să presteze activități medicale în alte locuri decât spitalul unde se află dânsul manager," a declarat Stolojan, subliniind că respectiva ordonanță va fi discutată în Parlament și se așteaptă să fie modificată pentru a permite medicilor, indiferent de rolul administrativ, să își practice meseria oriunde.

El a mai comentat pe larg despre fenomenul transferului pacienților de la sistemul public la cel privat, descriindu-l ca "un sport național" în România, dar a anticipat o reducere treptată a acestuia pe măsură ce etica profesională va avea un rol mai mare în comportamentul medicilor. În plus, Stolojan a punctat existența unor spitale private care funcționează independent de sistemul public, remarcând că este "absolut normal" ca medicii să lucreze în ambele sisteme.