Reclamă
Reclamă

Consiliul editorial al prestigiosului cotidian american The New York Times i-a cerut vineri președintelui Joe Biden să se retragă din cursa electorală pentru Casa Albă, după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump din ziua precedentă.

Într-un editorial publicat vineri seara și intitulat „Pentru a servi țara, președintele Biden trebuie să părăsească cursa” pentru Casa Albă, The New York Times l-a descris pe Joe Biden drept „umbra unui lider”, după ce președintele în vârstă de 81 de ani „a picat propriul său test”, potrivit News.ro.

De nerecunoscut, Joe Biden a înghițit cuvinte, nu a terminat anumite propoziții și a privit în gol în timpul duelului televizat de joi cu predecesorul său republican. „Domnul Biden a fost un președinte admirabil. Sub conducerea sa, națiunea a prosperat și a început să abordeze o serie de provocări pe termen lung, iar rănile deschise de Trump au început să se închidă. Dar cel mai mare serviciu public pe care Biden l-ar putea face astăzi ar fi să anunțe că nu va candida la realegere”, a scris The New York Times.

Reclamă

Comitetul său editorial este format din editorialiști de renume și reflectă valorile acestei publicații.

Membri ai Partidului Democrat au pus, de asemenea, la îndoială capacitatea lui Biden de a-și asuma un nou mandat, ceea ce a declanșat o furtună în interiorul partidului, dar Joe Biden i-a asigurat vineri că poate „face treaba”, primind în acest proces sprijinul a doi dintre predecesorii săi, Barack Obama și Bill Clinton.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro